Ласощі з кров'ю: з чого насправді роблять гематоген

Ласощі з кров'ю: з чого насправді роблять гематоген

Уявіть собі, ви заходите до аптеки, щоб придбати аскорбінку чи пластир, і тут помічаєте на полиці рядом з ліками ще й гематоген. Ці цукерки допомагають поповнити наші вітамінні та залізні дефіцити, та чи справді вони виготовляються з крові?

Історія гематогену сягає 1890 року, коли Адольф Гоммель у Швейцарії розробив мікстуру з бичої крові та яєчного жовтка для підняття рівня заліза та феритину. Згодом формулу змінили, і зараз гематоген складається з 70% розчину гемоглобіну з добавками.

Гематоген. Фото з відкритих джерел

Склад гематогену

Справді, у складі гематогену є речовина, яка виготовляється з крові, але вона далека від того, щоб бути кров'ю у звичайному розумінні. Ця речовина, відома як чорний альбумін, отримується шляхом спеціальної обробки та висушування крові рогатої худоби.

Сучасний вигляд гематогену

Сьогодні гематоген представляє собою порошок, смак якого маскують за допомогою згущеного молока, патоки та цукру. Це дозволяє людям отримати всі переваги гемоглобіну без неприємного смаку крові.

Отже, хоч гематоген і містить у своєму складі речовину, що походить з крові, це не означає, що ви їстимете цукерку прямо з крові. Цей продукт надає організму необхідні вітаміни та мінерали. Тож, не лякайтеся та спробуйте ці корисний ласощі.

Раніше ми розповідали, Як вберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера

Також, Як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тарифний нокаут напередодні зими: як зміняться ціни на водопостачання у жовтні

Час нових можливостей та внутрішньої гармонії: гороскоп на 5 жовтня

Кому потрібно одягти срібні каблучки 5 жовтня і як зустріти багатого чоловіка: прикмети заборони на Харитини

"Завершиться навесні": астролог передбачив, у якому році в Україну прийде мир

Ліниві сирні булочки: Тетяна Литвинова дала рецепт швидкої закуски із лаваша

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати