Ласощі з кров'ю: з чого насправді роблять гематоген
Уявіть собі, ви заходите до аптеки, щоб придбати аскорбінку чи пластир, і тут помічаєте на полиці рядом з ліками ще й гематоген. Ці цукерки допомагають поповнити наші вітамінні та залізні дефіцити, та чи справді вони виготовляються з крові?
Історія гематогену сягає 1890 року, коли Адольф Гоммель у Швейцарії розробив мікстуру з бичої крові та яєчного жовтка для підняття рівня заліза та феритину. Згодом формулу змінили, і зараз гематоген складається з 70% розчину гемоглобіну з добавками.
Склад гематогену
Справді, у складі гематогену є речовина, яка виготовляється з крові, але вона далека від того, щоб бути кров'ю у звичайному розумінні. Ця речовина, відома як чорний альбумін, отримується шляхом спеціальної обробки та висушування крові рогатої худоби.
Сучасний вигляд гематогену
Сьогодні гематоген представляє собою порошок, смак якого маскують за допомогою згущеного молока, патоки та цукру. Це дозволяє людям отримати всі переваги гемоглобіну без неприємного смаку крові.
Отже, хоч гематоген і містить у своєму складі речовину, що походить з крові, це не означає, що ви їстимете цукерку прямо з крові. Цей продукт надає організму необхідні вітаміни та мінерали. Тож, не лякайтеся та спробуйте ці корисний ласощі.
Раніше ми розповідали, Як вберегти здоров'я після 60 років: ці продукти повинні бути в раціоні кожного пенсіонера
Також, Як вершкове масло впливає на організм: правда, яку часто замовчують