Набагато корисніше, ніж американська: рецепт домашньої кока-коли для літньої спеки
У літню спеку хочеться вгамувати свою спрагу прохолодними напоями. Втім, солодкі напої не несуть жодної користі нашому організму, адже містять у своєму складі шкідливі компоненти та консерванти.
Мабуть найулюбленіший солодкий газований напій і для дітей та дорослих це Coca-Cola.
Якщо дуже любите її, але не хочете шкодити своєму здоров'ю, можна зробити домашній варіант цього напою.
Основним компонентом домашньої коли буде цикорій.
Вона виходить схожою на оригінальну і більш корисну, і складається з доступних інгредієнтів. Спробуйте – і ви будете у захваті!
Як приготувати кока-колу з цикорію?
- розчинний цикорій – 3 ст.
- сироп із шипшини – 2 ст.л.;
- цукор – 2 ст.
- газування - 1 л.
Спосіб приготування:
- У ємності змішайте цукор та цикорій.
- В отриману масу додайте сироп шипшини, влийте 100 мл мінеральної води. Ретельно перемішайте, щоб цукор розчинився та не було кристалів. Якщо цикорій не до кінця розчиняється, процідіть.
- В заготовку вилийте залишок мінеральної води. Напій готовий – тепер можете розлити його склянками та знімати пробу. До Кока-Колі можете додати ще кубики льоду. Смачного!
Раніше ми повідомляли про ласощі, яким позаздрила б сама Роксолана: приготуйте ніжний десерт - "молочну халву".
Поділитися сюжетом