Ніжний яблучний пиріг на сковороді: без духовки та клопоту
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна зробити солодкий десерт без духовки.
Цей яблучний пиріг легко приготувати навіть якщо немає духовки! Ніжне тісто та ароматна яблучна начинка створять затишний десерт до чаю.
Інгредієнти для тесту:
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- щіпка солі
- 250 мл кефіру (можна замінити йогуртом або сметаною, орієнтуйтеся на густоту тесту)
- 140-150 г борошна
- ваніль за смаком (додатково можна додати цедру лимона чи апельсина)
- 2 чайні ложки розпушувача
Інгредієнти для начинки:
- 5 маленьких яблук (достатньо, щоб повністю покрити дно сковороди)
- 30 г вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- кориця до смаку
Приготування:
Змішайте яйце з цукром і сіллю, додайте кефір, ваніль, розпушувач і поступово підсипайте борошно. Тісто має бути трохи рідким, як на млинці.
Очистіть і наріжте їх часточками.
На сковороді розтопіть масло, додайте цукор і зачекайте, поки суміш не почне набувати золотисто-коричневий колір. Викладіть яблука та посипте корицею. Гасіть їх на слабкому вогні, поки часточки не почнуть розм'якшуватися.
Поступово залийте яблука тестом. Закрийте кришкою сковороду, зменште вогонь до мінімального і готуйте близько 30 хвилин, перевіряючи готовність тіста. Обережно перекладіть пиріг на тарілку, краще почекати, поки пиріг трохи охолоне.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.