Ну, хоч овочі помийте правильно: якщо ви цього не робите, то їсте горсть мікробів
У раціоні кожного з нас обов'язково повинні бути свіжі овочі. Це те, що гарантує хорошу роботу кишечника, а також звільняє організм від токсинів та підтримує мікрофлору.
Як правильно мити овочі:
- Вимийте руки з милом, а потім ретельно переберіть усі овочі. Гнилі та пошкоджені можна обрізати, а краще викинути.
- Промийте їх під проточною прохолодною водою. Для твердих овочів, наприклад моркви, огірків або буряків, можна використовувати спеціальну щіточку для очищення.
- Після миття протріть їжу чистим паперовим рушником, а потім знову вимийте руки з милом.
У воду ще іноді додають кілька крапель олії чайного дерева. Воно має антисептичну властивість. Досить буквально 3-5 хв такого замочування. Потім не забудьте ретельно промити овочі ще й від олії.
Господиням рекомендують мити овочі перед вживанням, але не раніше, оскільки це призведе до їх псування, а зберігати їх краще у темному та прохолодному місці. Мило та іншу хімію зовсім не можна використовувати для миття овочів.
Раніше ми повідомляли, що ви не знали, але на вашій кухні 100% є "вибухівка" - і це не газ: який продукт будь-якої миті може "здетонувати".