Обережно, у вашому холодильнику "вибухівка"! Яка їжа здатна довести до раку
Раціон нашого харчування дуже впливає на стан здоров’я, тому важливо знати, що треба до нього додавати, а від чого, навпаки, варто відмовитися. Наприклад, варто знати, які продукти харчування здатні підвищити ризик виникнення раку.
Про це розповідає Daily Mail.
Продукти, які підвищують ризик раку
Алкогольні напої
Медики радять прибрати алкоголь зі свого раціону харчування, адже він підвищує ризик розвитку онкології таких органів, як:
-
Роту
-
Горла
-
Гортані
-
Стравоходу
-
Товстої і прямої кишки
-
Печінки
-
Грудей
Жінкам і людям після 65 років можна максимум один напій алкоголю на день, а чоловіків – не більше двох алкогольних напоїв на день.
Червоне м'ясо
Фахівці кажуть, що людина, яка вживає червоне м’ясо, може захворіти на колоректальний рак, а також рак передміхурової та підшлункової залози. До раціону можна додати не більше трьох порцій такого м’яса на тиждень.
Солодка та смажена їжа
Ожиріння або надмірна вага підвищує ризик розвитку 13 видів онкологічних захворювань. Медики не радять вживати такі продукти, як:
-
Печиво
-
Чіпси
-
Фаст-фуд
-
Тістечка
-
Торти
Попри те, що немає прямого зв’язку кондитерських виробів і онкологічних хвороб, медики не радять їх постійно їсти. Адже навіть у невеликій кількості може бути багато калорій, що з часом призведе до виникнення зайвих кілограмів.