Пишні оладки, як пух і без дріжжів: кулінар розкрила секрет приготування
Оладки на кефірі це смачна, швидка і проста у приготуванні страва, яка інколи підносить неприємні сюрпризи. Так, оладки можуть вийти «гумовими», надто тонкими або опасти після того, як вони охололи.
Щоб цього не сталося авторка кулінарного каналу «Ira.ipelekh» поділилася секретами приготування пишних оладок.
Оладки на кефірі.
«Ці оладки реально такі пишні получаються і дуже повітряні, як пух. Після остигання такі ж залишаються, не стають резиновими, як буває», - зазначила фудблогерка.
Отже, для приготування пишних і смачних оладок знадобляться наступні інгредієнти: 400 мл кефіру, 1 яйце, дрібка солі, 2 ст л цукру, 260-270 гр борошна, 1 ч л соди (без верху).
«Обов’язково кефір підігріти (я ставлю в мікрохвильову імпульсами 2 рази по 30 сек)», - поділилася одним із секретів кулінар.
До кефіру необхідно додати яйце, дрібку солі, цукор та добре перемішати.
Наступний крок – додайте борошно частинами.
«Має вийти досить густе тісто, яке ледве спадає з ложки», - пояснила фудблогер.
Оладки на кефірі.
Потім необхідно додати соду, перемішати і залишити на 15 хвилин.
«Більше тісто не мішаємо», - попередила авторка блогу.
Наступний крок – набираємо акуратно тісто ложкою і смажимо на розігрітій олії на невеликому вогні з обох сторін до золотистості.
«Перевертати, коли починають з‘являтися дірочки. Викласти на серветку чи паперовий рушничок, щоб стік зайвий жир і можна подавати», - поділилася останніми порадами фудблогер.
Ніхто не встоїть перед такою смакотою - найпростіший рецепт смачних оладок.
Тепер деруни можна приготувати ще швидше і простіше.
Ніколи не пригорять - зірка "1+1" Марічка Падалко дала ідеальний рецепт популярної страви.