По рецепту мами: Віталій Борисюк показав, як зробити звичайне пюре ідеальним
Віталій Борисюк готує нечасто, але смачно, пише Politeka.net.
«Коли є настрій чи коли Оля кудись їде, тоді я змушений готувати сам чи готує молодша дочка Аня», - розповідав Віталій Борисюк.
Рецепт пюре, яким поділився Віталій Борисюк, він знає ще від своєї мами.
Рецепт пюре від Віталію Борисюка дуже простий - почищену та порізану картоплю помістіть у каструлю, додайте одну почищену цибулину, залийте водою і варіть до готовності.
Потім злийте воду, викиньте цибулину, посоліть картоплю, додайте вершкове масло й ретельно розімніть картоплю картоплем'ялкою — щоб не було грудочок.
Картопляне пюре готове!
Зазначимо, що картопляне пюре містить дуже багато «швидких» вуглеводів. Тому, хоч калорійність картоплі пюре і менша за калорійність гарнірів з круп, до зайвої ваги призводить саме пюре.
Калорійність картопляного пюре залежить від вихідного складу інгредієнтів для страви. Так, картопляне пюре на воді набагато менш калорійне, ніж продукт на молоці.
В порції картопляного пюре у 200 г міститься чверть денної потреби вітаміну В6, натрію та калію – компоненти, які корисні для нервової системи та підтримки нормального артеріального тиску.
В картопляному пюре багато м’якої клітковини, тому лікарі радять вживати його фактично під час всіх лікувальних дієт шлунку та кишківника.
Але слід пам’ятати, що картопляне пюре страву не рекомендовано їсти при діабеті.
Ольга Сумська показала, як без борошна і цукру спекти незвичайний пиріг.
Також повідомлялось, що Ольга Сумська показала, як зробити цілющу настоянку з каштанів.
Ольга Сумська показала, як зробити запечені яблука фантастично смачними.