Простий рецепт кабачкової ікри: завжди виходить ніжною та смачною
Популярна фудблогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру, після якої іншу ви вже не захочете.
Інгредієнти для приготування кабачкової ікри:
- кабачки або цукіні (молоді) - 3 кг
- цибуля - 1 кг
- морква - 1 кг
- сіль - 1,5-2 ст.л.
- цукор - 1 ст.л.
- томатна паста - 3-4 ст.л.
- олія для смаження
- часник - 6-7 зуб.
- кріп - пучок
- перець чорний мелений - за смаком
А якщо будете закривати кабачкову ікру на зиму, то додатково знадобиться ще 2-3 ст.л. оцту 9%.
"Для приготування ікри знадобиться каструля з товстим дном. Якщо такої немає, то краще усі овочі обсмажувати окремо, а потім все разом тушити в звичайній каструлі", – пояснила блогерка.
Цибулю та кабачки нарізаємо довільними шматочками, моркву натираємо на крупній тертці.
Спершу обсмажуємо на олії цибулю до мʼякості. Слідом додаємо моркву та ще трохи обсмажуємо. Додаємо кабачки, ще трохи обсмажуємо, солимо. Після цього кабачки почнуть випускати сік і тушкуватися, накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні приблизно 40-60 хвилин, періодично помішуючи.
Готову овочеву масу перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо цукор, томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп, перець, а також за необхідності ще солі. Знову ставимо кабачкову ікру на вогонь і тушкуємо ще 15-25 хвилин під кришкою.
Розливаємо кабачкову ікру в стерильні банки, закриваємо герметично кришками, закутуємо та лишаємо остигати – таку ікру можна рік зберігати в холодильнику. А якщо плануєте зберігати в підвалі чи коморі, то за 5 хвилин до кінця приготування треба додати до ікри оцет.