Простий рецепт кабачкової ікри: завжди виходить ніжною та смачною

Простий рецепт кабачкової ікри: завжди виходить ніжною та смачною

Популярна фудблогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати найсмачнішу кабачкову ікру, після якої іншу ви вже не захочете.

Інгредієнти для приготування кабачкової ікри:

  • кабачки або цукіні (молоді) - 3 кг
  • цибуля - 1 кг
  • морква - 1 кг
  • сіль - 1,5-2 ст.л.
  • цукор - 1 ст.л.
  • томатна паста - 3-4 ст.л.
  • олія для смаження
  • часник - 6-7 зуб.
  • кріп - пучок
  • перець чорний мелений - за смаком

А якщо будете закривати кабачкову ікру на зиму, то додатково знадобиться ще 2-3 ст.л. оцту 9%.

"Для приготування ікри знадобиться каструля з товстим дном. Якщо такої немає, то краще усі овочі обсмажувати окремо, а потім все разом тушити в звичайній каструлі", – пояснила блогерка.

Цибулю та кабачки нарізаємо довільними шматочками, моркву натираємо на крупній тертці.

Спершу обсмажуємо на олії цибулю до мʼякості. Слідом додаємо моркву та ще трохи обсмажуємо. Додаємо кабачки, ще трохи обсмажуємо, солимо. Після цього кабачки почнуть випускати сік і тушкуватися, накриваємо кришкою та готуємо на повільному вогні приблизно 40-60 хвилин, періодично помішуючи.

Готову овочеву масу перебиваємо блендером до однорідності. Додаємо цукор, томатну пасту, подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп, перець, а також за необхідності ще солі. Знову ставимо кабачкову ікру на вогонь і тушкуємо ще 15-25 хвилин під кришкою.

Розливаємо кабачкову ікру в стерильні банки, закриваємо герметично кришками, закутуємо та лишаємо остигати – таку ікру можна рік зберігати в холодильнику. А якщо плануєте зберігати в підвалі чи коморі, то за 5 хвилин до кінця приготування треба додати до ікри оцет.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі

Фікрет Шабанов заявив, що росія хоче розпаду Туреччини: «Ось чому вона йде до БРІКСу»

Допомога у звільненні та реабілітації військовополонених: нова резолюція ПАРЄ