Пукай, гуляй і добре їж: вчені офіційно відкрили секрет здорового кишечника
Для дорослих люди не секрет, що пукають буквально все, і людина, і тварина, і навіть бактерії. Багато хто знає, що домашні улюбленці, котики та собачки, іноді можуть псувати повітря. Цей процес не чужий і для черепах, риб та змій.
Коли в суспільстві хтось ненароком икнув, випустив відрижку або зіпсував повітря, оточуючі дивляться на таку людину з осудом, чи не так? Природні прояви фізіології викликають роздратування, незручність, сором.
Однак, піти попукати після їжі дуже корисно для здоров'я. Виявилося, що 20-хвилинні прогулянки з випромінюванням газів – сприятливо впливають на засвоєння їжі і навіть запобігають діабету другого типу.
Лікарі рекомендують робити пукальні прогулянки після кожного прийому їжі.
Хімія кишкових газів
Вчені проводили цікаві дослідження та з'ясували фізичні та хімічні характеристики кишкових газів. Виявляється, їхня швидкість руху в момент викиду становить 3 м/с. Гази кишечника на 59% складаються з азоту, на другому місці в їхньому складі водень (21%), потім йдуть вуглекислий газ, метан і кисень. Температура цієї горючої суміші становить 36,9°С.
Пукати корисно
Безумовно, пускати вітри у суспільстві — вияв поганого тону. Проте вчені закликають нас не стримувати у собі кишкові гази! Їх виділення організмом свідчить про нормальну роботу шлунково-кишкового тракту. Звичайно, для позбавлення від газів, що накопичилися, існує туалетна кімната.
Ставлення до кишкових газів у різних народів
Хочете – вірте, хочете – ні, але у світі є кілька країн, де пукати можна без збентеження, навіть за столом. Німці та фіни цілком прихильно ставляться до цього прояву фізіології. Якщо щось подібне відбувається, то ніхто з присутніх просто не звертає уваги на неприємний запах та підозрілий звук. Тому що стримувати гази – це шкідливо здоров'ю!
В Індії людина, яка випустила гази за столом у гостях, ніби сигналізує, що вона сита і задоволена прийомом, наданим йому господарями. У цій дивовижній країні метеоризм у гостях – це символ подяки за трапезу. Подібно на смачну їжу реагують на іншому кінці світу, в Канаді. Аборигени засніженої країни, інуїти, пукають, захоплюючись чудовим обідом.
Також, зелений чай може принести більше шкоди, ніж користі: коли напій стає небезпечним.