Рецепт чудової закуски з перцю та баклажанів: можна їсти одразу, а можна закрити на зиму
Кулінарна блогерка, авторка книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина поділилася рецептом смачнющої закуски з перцю, баклажанів і помідорів – болгарської "Лютениці".
"Чудова, дуже смачна закуска! На хлібчик - просто супер смачно! Якщо робите зимові заготовки, то дуже раджу приготувати!", – відзначила кулінар.
Для цього рецепту нам знадобляться:
- баклажани - 1 кг
- перець солодкий - 1 кг
- помідори - 1,5 кг
- морква - 300 г
- часник - 7-8 зуб.
- перець чилі - 1 шт.
- петрушка (або кінза чи базилік) - пів пучка
- сіль - 1,5 ст.л.
- цукор - 3 ст.л.
- оцет яблучний - 3 ст.л.
- олія - 3 ст.л.
Баклажани та перці викладаємо на деко, робимо на них кілька проколів і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин до мʼякості. Запечені перці та баклажани перекладаємо в миску, накриваємо та лишаємо остигати. Після цього чистимо овочі від шкірки та дрібно нарізаємо.
Моркву натираємо на дрібній тертці та обсмажуємо на пательні з олією до мʼякості.
Помідори подрібнюємо в зручний для вас спосіб – можна блендером або через мʼясорубку. Шкірку знімати не обовʼязково. Подрібнені томати переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь та варимо після закипання протягом 20 хвилин.
Далі в каструлю до помідорів додаємо баклажани, перець, моркву та вичавлений часник. Продовжуємо варити ще 15 хвилин.
Після цього додаємо до овочів сіль, цукор, оцет, дрібно нарізану зелень і подрібнений перець чилі, варимо все ще протягом 10 хвилин. Куштуємо закуску та за необхідності доводимо до смаку сіллю та цукром.
Готову закуску розкладаємо в стерилізовані банки та герметично закриваємо, закутуємо в ковдру та лишаємо остигати.