Салат із пекінської капусти, як по-корейськи: класний рецепт пікантної закуски
Салат із пекінської капусти чудово підійде до страв на обід або на вечерю. Готувати його швидко і просто, а зі смаками завжди можна експерементувати.
Адже із пекінською капустою добре поєднуються м’ясні інгредієнти, консервована риба, крабові палички, овочі. Доповнювати смаки також можна за допомогою заправок і спецій.
Саме завдяки спеціям салат із пекінської капусти можна надати мотиву корейських страв.
«Наче, як по-корейськи», - каже про рецепт цього салату авторка блогу з рецептами «moya_kulinarna_knyga».
Для приготування знадобляться такі інгредієнти: невелика пекінська капустина, 1 морква, 2 - 3 зуб.часнику, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч.л. чорного перцю, 1,5 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру, 6 ст.л. яблучного або винного оцту, 30 мл олії.
Хід пригтування наступний – спочатку ріжемо капусту на половинки, а потім кожну половинку на ще половинку.
Перекладаємо в глибоку миску. Наступний крок - в пів літрах води розчиняємо 1 чайну ложку солі. Заливаємо солоною водою капусту і залишаємо на 15 хвилин.
Натираємо морквину. Вичавлюємо часник.
«Просолену капусту витягаємо з води і розрізаємо кожну частину ще на 3- 4 частини ( на середні шматочки). Додаємо всі спеції та оцет. Тут враховуємо, що 1 ч.л. солі ми дали до води, тому зараз додаємо лише 0,5 ч.л., що залишились», - розповіла кулінар про хід приготування цього салату із пекінської капусти.
Салат із пекінської капусти.
Далі олію нагріваємо та гарячою заливаємо до капусти, перемішуємо.
«Ставимо в холодильник на 8-9 год., а краще на ніч, щоб промаринувалось все», - розповіла авторка блогу про останні кроки у приготуванні салату із пекінської капусти по-корейськи.
Ніжні і соковиті - голубці із пекінської капусти вийдуть незвичайними.
Супер закуска: найпростіший рецепт моркви по-корейськи без зайвого клопоту.
Знаменитий салат із пекінської капусти і моркви по-корейськи - замінить обід або вечерю.