Салат з руколою, від якого неможливо утриматися: Клопотенко дав рецепт
Рукола, окрім всього іншого, містить велику кількість вітаміну C, який є потужним антиоксидантом і допомагає зміцнити імунну систему. Також рукола містить вітамін А, який допомагає зберігати здоров'я шкіри та запобігає передчасному старінню.
Клітковина, яка міститься в руколі, допомагає підтримувати здоров'я шлунково-кишкової системи.
Готувати страви з додаванням руколи обожнюють як звичайні господині і господарі, так і шеф-кухарі. Адже рукола це інгредієнт, смак якого завжди відчуватиметься у страві. Наприклад в салаті.
«Такий хрумкий, такий соковитий, такий весняний — салат з руколою», - зазначав ресторатор і шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Інстаграм, додаючи, що цей рецепт до неможливого простий.
Хрумкий салат з руколою.
Хрумкий салат з руколою.
Спочатку переможець «Мастер Шеф» запропонував взяти соковите яблуко і нарізати його.
Викладаємо в салатницю руколу і додаємо порізане яблуко. Також викладаємо у миску 50 г подрібненого хрумкого арахісу. Поливаємо салат соком лимону і олією. Перемішуємо всі інгредієнти салату і додаємо спеції та сіль за смаком.
Хрумкий салат з руколою.
Також Євген Клопотенко пропонував додати до такого салату кілька гілочок подрібненої запашної м’яти.
«… Вам захочеться відтворювати цей божественний смак знову і знову», - запевняв Клопотенко.
Багато хто з підписників погодилися із Євгеном, розповідаючи, що теж полюбляють салати з руколою:
«Смачненький салатик»,
«Люблю такі салатики, звичайно, менше олії. Замість яблука, полуничка або банан»,
«Дуже смачний салат».
Зазначимо, під час покупки руколи для салату або інших страв слід обирати зелень з яскравим листям. Також мати на увазі, що маленькі листочки руколи завжди більш гіркі й гострі, а ті, що побільше мають м’який горіховий присмак.
Крабовий салат із молодою капустою буде ще смачнішним: весняний рецепт.
Запашні деруни по-новому: Клопотенко поділився секретом, як покращити улюблену страву.
Рецепт ароматної закуски з крабовими паличками: з'їдять за хвилину.