Секрет ідеальних сирників: кулінар показала простий рецепт для сніданку
Є безліч рецептів сирників, для яких можна використовувати сир різної жирності, різні види борошна, манку, крохмаль, а також цукор чи його замінники.
"Сирники на рисовому борошні, в них відчувається структура і смак сиру, це ідеальний варіант для мене", – розповіла кулінарна блогерка vika.cookstory.
Щоб приготувати ідеальні сирники, нам знадобляться такі інгредієнти:
- сир кисломолочний жирністю 5-9% - 600 г
- яйце - 1 шт .
- цукор - 40 г (або за смаком)
- ванільний екстракт або ванільний цукор - 2 ч.л .
- сіль - щіпка
- кукурудзяний крохмаль - 40 г
- рисове борошно - 40 г + для формування
- олія для смаження (кулінар радить використовувати кокосову)
Кисломолочний сир для приготування сирників варто обирати сухий. Змішуємо сир із яйцем, цукром, ваніллю, дрібкою солі та добре розминаємо виделкою.
До сирної маси додаємо кукурудзяний крохмаль, рисове борошно та знову перемішуємо до однорідності. Готове сирне тісто лишаємо відпочити 15-20 хвилин за кімнатної температури, а вже потім переходимо до формування сирників.
"Я ділю масу на кульки, потім кожну кульку обвалюю в рисовому борошні, трохи притискую і формую склянкою", – пояснила блогерка.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо сирники до апетитної золотистої скоринки з обох боків. Ступінь просмаження регулюйте на свій смак.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.