Сезон незабаром почнеться, але краще знати вже зараз: як правильно зберігати розрізаний кавун
Кавун вважається довгоочікуваними літніми ласощами, але через великий обсяг його буває складно з'їсти відразу.
З цієї причини люди залишають його "на потім", але не дотримуються правил зберігання, через що зростає ризик отруїтися.
Розрізаний кавун може за короткий термін зіпсуватися, якщо не дотримуватися правил його зберігання. Симптоми отруєння дуже неприємні – біль у животі, нудота, блювання та слабкість, також підвищена температура.
Не можна надовго залишати кавун, що розрізає, на столі, навіть при кімнатній температурі. Однак найнебезпечніше місце для нього – це вікно, через яке проникають сонячні промені. Ягода в такому разі швидко прокисне та зіпсується.
Примітно, що митий кавун швидше псується, так що мийте і ріжте його перед трапезою, проте зберігати його в цілому вигляді можна і при кімнатній температурі.
Ще один важливий момент – сусідство з продуктами, що мають сильний запах. Уникайте цього, тому що кавун здатний поглинати їх.
Також, Ви все життя їли картоплю неправильно: продукти, з якими не можна поєднувати цей популярний овоч