Що буде, якщо їсти полуницю 14 днів поспіль: лікар пояснила реакцію організму
Настала довгоочікувана пора року, коли на прилавках магазинів з'являється свіжа, соковита полуниця. Багато людей з нетерпінням чекають на це, щоб насолодитися її неперевершеним смаком і одночасно поповнити запаси вітамінів і корисних речовин в організмі.
Про цінні властивості цієї ягоди та користь її регулярного вживання розповідає відомий нутриціолог Оксана Шатрова на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.
Згідно з її рекомендаціями, якщо протягом двох тижнів щодня вживати полуницю на десерт, це матиме низку позитивних ефектів для здоров'я. Зокрема завдяки високому вмісту елагової кислоти – природного фітоестрогену – можна пом'якшити прояви менопаузи у жінок. При здоровому стані мікробіому ця речовина перетворюється на уролитин А, який діє як потужний антиоксидант.
Крім того, регулярне вживання полуниці сприяє покращенню кровообігу та стану судин, особливо якщо є проблеми з холестерином. Завдяки наявності фізетину ця ягода також допомагає підтримувати когнітивні функції мозку. Не остання її перевага – зменшення негативного впливу ультрафіолетового опромінення на шкіру.
Однак, на жаль, не всім можна безбоязно їсти полуницю через ризик виникнення алергічних реакцій та загострення певних захворювань.
Нутриціолог застерігає від вживання цієї ягоди людей, які страждають на цукровий діабет, запальні захворювання кишечника, а також тих, у кого є діарея або біль у шлунку через високий вміст органічних кислот.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Знай.ua писав, полуниця, банани і виноград стали дешевшими: як змінилися ціни на початку літа