Шкоди більше, ніж користі: лікарі пояснили, чому не варто щодня вживати супи
Багато людей регулярно вживають суп, вважаючи, що страва обов'язково має бути в раціоні, адже позитивно впливає на шлунок. Але за фактом це крапля меду у бочці дьогтю. Дієтологи пояснили, чим небезпечні супи.
Існує багато видів супів, тому однозначно стверджувати, що страва шкідлива – буде не коректно. Але все ж таки деякі з них можуть спровокувати проблеми зі здоров'ям.
Фахівці рекомендують звести до мінімуму вживання наваристих рибних або м'ясних бульйонів та супів. Особливо це стосується людей похилого віку. Бульйон, зварений на кістці, принесе більше шкоди, ніж користі. У таких стравах багато пуринів, що призводять до утворення каменів у нирках.
Експерти наголошують, що найкориснішими супами є бульйони на нежирному м'ясі, вуха з морської риби та овочеві супи-пюре.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ласунам привід захвилюватися? Про що попереджає непереборний потяг до солодощів.