Шоколадно-гарбузовий кекс без зайвого клопоту: простий рецепт осіннього десерту
Рецептом ідеального шоколадно-гарбузового кексу поділилася фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина.
Щоб приготувати шоколадно-гарбузовий кекс треба зробити два види тіста. Для гарбузового тіста нам знадобиться:
- гарбуз запечений (у духовці або мікрохвильовці) - 100 г
- олія - 60 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 75 г
- цедра лимона (або апельсина чи мандарина)
- борошно - 115 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- манна крупа - 1 ст.л.
Інгредієнти для шоколадного тіста:
- вершкове масло - 70 г
- цукор - 120 г
- ванільний цукор - 1 ч.л.
- яйця - 2 шт.
- сметана - 50 г
- борошно - 125 г
- какао-порошок - 30 г
- розпушувач - 1 ч.л.
- сода - 1/4 ч.л.
Спершу готуємо гарбузове тісто. Збиваємо запечений гарбуз із олією. Окремо збиваємо яйце з цукром і додаємо цю суміш до гарбузової. Додаємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, манку, цедру та лопаткою вимішуємо тісто до однорідності.
Щоб приготувати шоколадне тісто, збиваємо мʼяке вершкове масло з цукром. По одному додаємо яйця та продовжуємо збивати. Додаємо сметану та ще раз збиваємо. Додаємо суміш борошна з какао, розпушувачем і содою та перемішуємо тісто до однорідності.
У форму для кексу рівномірно викладаємо гарбузове тісто, а зверху шоколадне. Паличкою (можна для суші) проходимось по тісту, протикаючи його до дна, щоб суміші трохи обʼєдналися.
Випікаємо шоколадно-гарбузовий кекс у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хвилин. Готовому кексу даємо охолонути на решітці, а потім прикрашаємо цукровою пудрою та можна насолоджуватися.