Ситний гуляш: як приготувати ідеальну угорську страву
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко поділилася смачним рецептом гуляшу з овочами.
Цей класичний рецепт угорського гуляшу, який порадує насиченим смаком та ароматом. Прекрасний варіант для сімейної вечері чи святкового столу.
Для приготування знадобляться:
- 1 кг яловичини
- 1 морква
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- 40 г вершкового масла
- Сіль та перець за смаком
- 1 ст. л. паприки
- 1,5 ст. л. муки
- 3 ст. л. томатної пасти
- 800 мл води
- 1 год. л. цукор
- 1 лавровий лист
- 2 невеликі солодкі перці
- 4 ст. л. вершків (15-20%)
- Зелень для прикраси
Спосіб приготування:
Яловичину нарізати на середні шматочки, моркву та цибулю — півкільцями, часник подрібнити. У розігріту сковороду додати рослинну і вершкове масло, викласти м'ясо, приправити сіллю, перцем, паприкою і обсмажити до рум'яної скоринки.
Потім додати цибулю, часник та моркву, продовжуючи обсмажувати. Після цього всипати борошно, влити томатну пасту, попередньо розведену у воді, і додати цукор з лавровим листом. Гасити під кришкою на середньому вогні протягом години.
Перець нарізати соломкою, додати м'яса і готувати ще 20-30 хвилин. В кінці влити вершки, за хвилину зняти з вогню і додати зелень.
Подавати з картопляним пюре чи іншим гарніром.