Смачніше та пухкіше, ніж оладки: переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом панкейків
Переможниця тринадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик поділилася рецептом неймовірно пухких, смачних і ніжних японських панкейків.
Для приготування японських панкейків переможниця "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- яйця - 3 шт.
- цукор - 75 г
- сіль - дрібка
- молоко - 180 г
- борошно - 150 г
- розпушувач - 10 г
Яйця розділяємо на білки та жовтки. В миску до білків додаємо дрібку солі та починаємо збивати. Коли утвориться легка піна, "Мастер Шеф" Аліна Бурик додає цукор і продовжує збивати білки до стійких піків.
До жовтків додаємо молоко та збиваємо просто до однорідності. Додаємо борошно, розпушувач і знову збиваємо до однорідності. До жовткової маси додаємо збиті білки та акуратно перемішуємо силіконовою лопаткою до однорідної консистенції.
Розігріваємо пательню та на середньому вогні починаємо смажити панкейки. Спершу "Мастер Шеф" Аліна Бурик викладає по одній столовій ложці тіста та слідом додає зверху ще по одній ложці, накриває кришкою та залишає на декілька хвилин.
Після цього додаємо на кожен панкейк ще по одній ложці тіста та знову накриваємо кришкою. Через декілька хвилин перевертаємо панкейки, накриваємо кришкою та готуємо ще кілька хвилин.
"Смакують панкейки з варенням, згущеним молоком або карамеллю. Це достатньо швидко, смачно та красиво", – додала "Мастер Шеф" Аліна Бурик.