Смачнішої гречки ви ще не їли: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт ідеальної вечері
Про цей рецепт гречки суперфіналістка «Мастер Шеф» Ольга Рябенко так і каже – «Ідеальна вечеря».
І її основним інгредієнтом, окрім гречки, є курка.
«Інколи зовсім не хочеться довго готувати гарнір, і окремо м’ясо. Та і час не завжди на це є.
Пропоную рішення: гречка та курка в одній сковорідці», - порадила Ольга Рябенко на своїй сторінці в Інстаграм.
І для приготування такої вечері знадобляться наступні інгредієнти: Курячі ніжки- 5 шт, цибуля- 1-2 шт, морква – 1 шт, перець солодкий – 1 шт, гречка – 1 стакан, бульйон або вода – 3 стакани, сушена петрушка, часник – 1 шт, а також лавровий лист, свіжа зелень, сіль та перець.
Як смачно приготувати гречку.
Хід приготування страви з гречки на вечерю дуже простий.
Курячі ніжні необхідно спочатку посолити, поперчити та обсмажити до золотистої скоринки з усіх сторін. І відкладаємо їх поки що в сторону.
Тепер нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву кубиком.
«І обсмажити на тій же сковорідці протягом кількох хвилин», - розповіла ольга про хід приготування страви.
Як смачно приготувати гречку.
Тепер перець нарізаємо кубиком і теж додаємо на сковороду – обсмажуємо.
Наступний крок – додаємо до ововчіів гречку, перемішуємо та обсмажуємо протягом хвилини.
Тепер додаємо бульйон або воду, сушену зелень та курячі ніжки. Занурюємо у страву розрізаний навпіл неочищений часник.
Накриваємо вечерю кришкою і тушкуємо близько 15 хвилин. В кінці додаємо у гречку з куркою і овочами лавровий лист та подрібнену свіжу зелень.
«Це дуже швидко і смачно», - зазначила фіналістка «Мастер Шеф».