Смачнюще кабачкове рагу з мʼясом: простий рецепт обіду чи вечері для всієї родини
Цього разу на своїй сторінці в Instagram кулінарний блогер Алекс Міль поділився з українцями рецептом смачного та корисного кабачкового рагу з мʼясом.
Для приготування кабачкового рагу з мʼясом нам знадобляться такі інгредієнти:
- мʼясо (можна брати будь-яке, кулінар використав курку) - 500 г
- кабачки - 1 кг
- картопля - 250 г
- помідори - 250 г
- морква - 200 г
- цибуля - 200 г
- перець солодкий - 150 г
- часник - 2-3 зуб.
- томатна паста - 2 ст.л.
- сіль, перець, паприка хмелі-сунелі, спеції до м’яса - за смаком
- олія для смаження - 30 г
Мʼясо нарізаємо невеликими шматочками, кабачки, картоплю, моркву, цибулю та солодкий перець – невеликими кубиками.
На дно великої каструлі наливаємо олію та спершу обсмажуємо мʼясо приблизно 5-7 хвилин. Додаємо паприку, суміш спецій до мʼяса та перемішуємо.
Слідом додаємо цибулю та продовжуємо смадити ще 5 хвилин. Після цього додаємо моркву, накриваємо каструлю кришкою та тушкуємо мʼясо з овочами приблизно 5 хвилин.
Далі додаємо картоплю, кабачки, помідори, солодкий перець, також додаємо томатну пасту, сіль, перець і добре все перемішуємо. Додавати воду не потрібно, бо кабачки й так пустять достатньо соку.
Тушкуємо рагу на невеликому вогні під кришкою, періодично помішуючи, до мʼякості картоплі – приблизно 25-30 хвилин. У кінці додаємо вичавлений часник, дрібно нарізану зелень, все перемішуємо – і рагу готове.