Смачно до чаю чи кави: рецепт осіннього печива з корицею за лічені хвилини
Це печиво з корицею має особливу структуру – зовні хрустка цукрова скоринка, а всередині воно ніжне, трохи вологе та розсипчасте.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Мікуліч. Для приготування печива з корицею нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 200 г
- сода - 0,5 ч.л.
- кориця - трохи більше 0,5 ч.л.
- сіль - щіпка
- вершкове масло - 120 г
- цукор - 130 г
- ванільний цукор - 1 ч.л
- яйце - 1 шт.
За бажанням в тісто можна додати шоколад, буде ще смачніше.
Для обвалювання:
- цукор - 35 г
- кориця - 0,5 ч.л.
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, соду, корицю та сіль.
Окремо збиваємо мʼяке вершкове масло з цукро і ванільним цукром приблизно 2-3 хвилини до кремової маси. Додаємо яйце та збиваємо до однорідності. Частинами додаємо суху суміш і замішуємо мʼяке тісто.
"Якщо після додавання всього борошна тісто буде дуже липке, то додайте ще трохи. Я додала ще десь пару ст.л. борошна, не зважувала скільки точно", – пояснила блогерка.
З тіста формуємо кульки масою приблизно по 35 г, обвалюємо їх у суміші цукру з корицею та викладаємо на деко, застелене пергаментом, на відстані одне від одного.
Випікаємо печиво з корицею в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 12-15 хвилин.
"Після випічки обов’язково дайте йому повністю охолонути. Тільки тоді повністью розкриється його смак", – радить кулінар.