Томатний сік тепер краще не пити: українці отримали попередження щодо улюбленого напою
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F2%2F7b0715df5f976f528989eeeda0e3db8c.jpg)
Томатний сік має безліч шанувальників завдяки своєму насиченому смаку та поєднанню з певними стравами.
Проте навіть такий, здавалося б, корисний напій має свої недоліки.
Експерти зі здорового харчування рекомендують робити томатний сік самостійно, тому що в покупному варіанті занадто багато цукру. Спочатку варто перерахувати корисні властивості цього напою. Серед них низька калорійність та високий вміст калію.
"Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та літнім людям. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік у список продуктів для діабетиків", - додав фахівець.
Однак деяким людям надмірне вживання томатного соку може завдати великої шкоди. Це стосується тих людей, які мають гострий панкреатит і гастрит. Якщо поєднувати цей напій із крохмалистими продуктами, такими як картопля, рис та хліб, можуть виникнути камені у нирках.
Раніше ми повідомляли, що ви й досі вірите, що каші корисні? 3 види круп, які краще назавжди викинути із кухні.