Три продукти, які руйнують пам'ять: їх не повинно бути в раціоні
Кожна людина бажає зберегти добру пам'ять до найглибшої старості. Але є продукти, які її погіршують і від них найкраще відмовитись. Про це йдеться у матеріалі "ТСН".
Втрата пам'яті - проблема, з якою часто стикаються люди похилого віку. Деякі фахівці впевнені, що одна причина погіршення пам'яті деяких продуктів харчування. Усього їх виділяють три.
Попкорн
За словами вчених, цей продукт є досить небезпечним, адже в ньому міститься шкідлива хімічна речовина – діацетил. За результатами дослідження ще в 2012 році було виявлено, що ця сполука негативно впливає на роботу мозку, в тому числі може призводити до погіршення пам'яті.
Плавлений сир
Молочні продукти, які піддаються глибокій обробці, також вкрай небезпечні для мозку. Активне вживання такої їжі може призвести до погіршення пам'яті та аналітичних здібностей. За оцінками вчених, найбільш шкідливим у цьому плані є плавлені сирки.
Борошно
Продукти з білого борошна, зокрема хліб та макаронні вироби, можуть викликати запальні процеси в організмі, що є ознакою появи нейродегенеративних захворювань. Експерти застерігають, що запалення може спровокувати утворення бляшок у мозку через які страждають когнітивні функції та пам'ять.
За словами вчених, ці три продукти слід викреслити із раціону людям, яким виповнилося 50 років і більше.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал інформував, краще за будь-який снодійний: прості продукти забезпечать міцний і якісний сон.