Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх
Кава - напій, з якого багато людей починають свій день. Деякі п'ють у "чистому вигляді", а інші полюбляють різні добавки, наприклад, сиропи, але частіше - молоко. Експерти попереджають, що такі інгредієнти можуть не найкращим чином позначитися на здоров'ї.
Часто любителі кави підсвідомо не сприймають напій як джерело калорій. Але якщо до нього додали молоко, вершки та цукор, то фактично напій перетворюється на вуглеводну бомбу сповільненої дії.
У середній порції лате може міститися близько 180-250 ккал залежно від жирності молока та кількості цукру. Для порівняння - 100-грамовий шматок торта має приблизно ту ж калорійність, близько 300 ккал.
Якщо випити одну чашку такої кави, то нічого не станеться, але якщо вживати її щодня і не обмежуватися 1-2 порціями, то можуть бути наслідки.
Крім того, фахівці радять відмовитися від кави з молоком людям із проблемами печінки. Зазначається, що молочні жири та цукор негативно впливають на здоров'я органу.
Утриматися від додавання молока в каву варто і тим, у кого виявили гастрит, виразку, холіцестит та гастродуоденіт.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, поціновувачам зеленого чаю варто бути обережними: напій може зашкодити.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, привід змінити раціон: які хвороби можуть розвинутись, якщо часто є рис та макарони.