Українська долма: рецепт голубців з бурякового листя та без м'яса
Голубці з бурякового листя дуже схожі на традиційні, котрі так сильно люблять в українських родинах. І навіть незважаючи на відсутність м'яса, вони виходять ситними та ніжними.
Буряк дуже корисний для організму, у тому числі його бадилля. Вживання бурякового листя покращує роботу серця, увагу та пам'ять, обмін речовин, допомагає зберігати молодість та здоров'я. Саме з цих причин голубці з них не лише смачні, а й дуже корисні.
Інгредієнти:
- Листя буряка до смаку
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Кукурудзяна крупа 1 склянка
- Сіль 1/2 ч. л.
- Перець чорний мелений 1/4 ч. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Кефір 300 мл
- Часник, зубчики 3 шт.
- Вода 200 мл
Як приготувати:
Листя буряка вибирайте розміром із долоню. Помийте листя і залиште його на 12 годин, щоб вони прив'яли та пом'якшилися. Кукурудзяну крупу добре промийте у холодній воді. Запарити в каструлі окропом і залишити приблизно на 10 хвилин. Вимийте, почистіть і наріжте цибулю невеликими шматками.
На середньому вогні розігрійте сковороду з олією. Викладіть нарізану цибулю. Обсмажте, помішуючи до золотистого кольору 3-4 хвилини. Злийте воду з кукурудзяної крупи. Посоліть, додайте обсмажену цибулю, мелений перець, перемішайте все.
Тепер поверніться до листя. Видаліть із бурякового листя жорсткі кінці на стеблах. На лист накладіть трохи начинки, приблизно 1-1,5 чайних ложок. Загорніть листок, як на голубці. Так зробіть із кожним листом. Перекладіть готовий голубці в каструлю, додайте лаврове листя, олію, часник і кефір або кисле молоко.
Залийте все водою, накрийте декількома листками з буряка і поставте на середній вогонь на 40-50 хвилин. Зніміть з вогню та подавайте.
Раніше ми повідомляли, що такі фрикадельки достеменно ніхто не пробував: вся справа в соусі, секретний рецепт.