Усього одна спеція, але ви про неї забуваєте: скарб на вашій кухні, який збереже ваше здоров'я
Паприка, одна з найулюбленіших приправ у всьому світі. Вченим вдалося з'ясувати, що вона не лише надає стравам смаку та вишуканого аромату, але має багато корисних вітамінів та мікроелементів, які позитивно впливають на наше здоров'я.
Про це повідомляє Cursorinfo.
Ще в давнину паприку використовували не тільки в кулінарії, а й у лікарня цілях і знали про те, що солодкий перець перець зберігає всі вітаміни і органічні речовини.
Їх концентрація в сухому овочі значно вища, достатньо однієї тріски паприки, щоб отримати користь із двох перців.
У паприці багато вітамінів А, групи В, Е, РР. А вміст вітаміну С перевищує в кілька разів цитрусові.
Вітамін А, що міститься в паприці, відповідає за зміцнення імунітету, за здоров'я волосся шкіри і нігтів.
Вітаміни групи В позитивно впливають на центральну нервову систему, знижуючи рівень стресу. Вони сприяють нормальному функціонуванню клітин та виробленню енергії, позитивно впливають на активність мозку і сприяють омолодженню шкіри на рівні клітин.
Вітамін Е сприяє омолодженню організму. Він також виконує антиоксидантну роль, поглинаючи вільні радикали – молекули, що утворюються в організмі, коли ми піддаємося впливу тютюнового диму або радіації.
Раніше ми повідомляли про осінній догляд за шкірою: що потрібно змінити.