Від ожиріння до проблем із серцем: улюблений багатьма молочний продукт може підірвати здоров'я
Твердий сир дуже популярний молочний продукт, який вживають як окремо, так і використовують для приготування різних страв. Лікарі попереджають, що за певних обставин продукт може загрожувати здоров'ю.
Фахівці рекомендують на добу з'їдати не більше трьох невеликих порцій твердого сиру. В іншому випадку існує великий ризик заробити проблеми зі здоров'ям.
Важливо пам'ятати, що сир – калорійний та ситний продукт. Він може вплинути на кількість внутрішнього та вісцерального жиру, якщо не контролювати кількість сиру в раціоні, то зайвих сантиметрів на талії не уникнути.
У складі сиру немає клітковини, тому якщо зловживати продуктом можуть виникнути проблеми з роботою ШКТ. Зокрема, запори, здуття та дискомфорт в органах. Однак це не найнебезпечніше.
Експерти попереджають, що надмірне вживання твердого сиру може призвести до проблем із серцем. Все тому, що в продукті багато насичених жирів, від яких в організмі може піднятися рівень "поганого" холестерину. Щоб уникнути негативного впливу на серцево-судинну систему, рекомендується віддавати перевагу білим сортам сиру.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, молода картопля: як корисніше вживати і кому краще забути про страву.