З кристаликами льоду та купою інгредієнтів: як виявити неякісне морозиво з магазину

З кристаликами льоду та купою інгредієнтів: як виявити неякісне морозиво з магазину

Морозиво — це чудовий порятунок від спеки, але чи завжди корисне те, що продається в магазинах? Розповідаємо, яке морозиво промислового виробництва дійсно принесе користь, а якого краще уникати.

Перш за все, слід звернути увагу на його склад. Якісний продукт повинен містити молоко, вершки, яєчні жовтки, цукор та натуральні ароматизатори, такі як ваніль, какао або фрукти. Морозиво з таким складом багате білком, вітамінами та цінними мікроелементами, такими як кальцій і магній.

Морозиво, фото gettyimages

Сучасний ринок пропонує також багато альтернативних видів морозива для веганів або людей з нестерпністю до лактози. У таких продуктах часто використовують козяче, овече молоко, або взагалі рослинні інгредієнти.

Проте, не всі види морозива можна вважати корисними. Більшість промислових видів морозива, яке можна придбати в магазинах, містять набагато більше інгредієнтів, ніж ті, що перераховані вище. Серед таких додаткових складових можуть бути емульгатори, стабілізатори, загусники, а також штучні барвники та ароматизатори. Багато з них також містять сухе молоко або сироватку, а фрукти часто замінюються глюкозо-фруктозним сиропом та синтетичними ароматизаторами.

Під час покупки морозива важливо уважно читати етикетки і перевіряти склад продукту. Краще обирати морозиво з мінімальною кількістю інгредієнтів, які містяться в ньому, та уникати продуктів з штучними добавками та консервантами.

Крім того, слід пам'ятати про правильний спосіб зберігання морозива. Уникайте розмороження та повторного заморожування продукту, оскільки це може призвести до розвитку бактерій. Якщо на поверхні є кристали льоду – такий виріб був повторно заморожений.

Вибирайте продукти з мінімальною кількістю добавок та уникайте перероблених інгредієнтів. Чим менше інгредієнтів у складі морозива – тим воно натуральніше.

Раніше ми розповідали, Яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Нагадаємо,Шоколад з майбутнього: революційне відкриття, яке полонить ваші смакові рецептори

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні