Залишіть окупантську окрошку в минулому, цей суп з кабачків затьмарить його повністю, рецепт
Влітку не хочеться їсти важку і жирну їжу, тому багато хто віддає перевагу легким стравам, зокрема, супам.
Такий холодний суп зможе наситити організм, і в той же час не перевантажити, тому це ідеальний варіант для літа. Крім того, після такого супу не потрібно боятися про зайві кілограми, оскільки суп з кабачків дієтичний.
Інгредієнти:
- 1 літр бульйону (найкраще підійде овочевий або курячий);
- 3 кабачки;
- 1 часник;
- 1 зубчик чеснока;
- 1 ложка олії (оливкова або соняшникова без запаху);
- спеції;
- йогурт чи сметана для подачі.
Як приготувати літній суп:
Цибулю наріжте, часник дуже подрібніть або пропустіть через прес. Обсмажте. Кабачки почистіть і нашаткуйте, потім обсмажте в оливковій олії.
Через 5-7 хвилин в цю каструлю влийте попередньо підготовлений бульйон, перемішайте, додайте обсмажену цибулю з часником та спеціями. Дочекайтеся, поки суп закипить, прикрийте кришкою. Зробіть вогонь мінімальним та варіть 15 хвилин.
Якщо кабачки стали м'якими, занурюваним блендером подрібніть суп до однорідної консистенції. Подавайте охолодженим із натуральним йогуртом та свіжою зеленню.
Раніше ми повідомляли, що якщо на квас та кефір немає грошей – набираємо воду в крані, і готуємо окрошку: економний рецепт.