Знадобиться лише 5 хвилин: найшвидший рецепт ароматного полуничного джема, який майже не містить цукру

Знадобиться лише 5 хвилин: найшвидший рецепт ароматного полуничного джема, який майже не містить цукру

Сезон полуниці у розпалі, і саме час приготувати смачні та ароматні ласощі. Але хто сказав, що варення потрібно варити годинами? Пропонуємо вам рецепт, який ідеально підходить для тих, хто цінує свій час. Приготуйте варення всього за п'ять хвилин і насолоджуйтесь чудовим ароматом літа в будь-яку пору року.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
  • Желфікс 2:1 – 1 упаковка

Желфікс – це спеціальний загусник на основі пектину, який допомагає швидко і просто приготувати варення, джеми, мармелади та желе. Він забезпечує густу консистенцію і дозволяє зменшити кількість цукру в рецепті.

Полуничне варення, фото з вільних джерел

Приготування:

  • Промийте полуницю та ретельно просушіть її.
  • Очистіть від хвостиків.
  • Третину ягід наріжте на четвертинки.
  • Інші ягоди перемеліть блендером або розімніть виделкою до стану пюре.
  • Викладіть полуничне пюре в каструлю.
  • Додайте нарізані четвертинки полуниці до пюре.
  • Змішайте пакетик Желфікса з частиною цукру (приблизно 2 столові ложки) і додайте до варення.
  • Додайте лимонну кислоту для балансу смаку.
  • Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  • Додайте решту цукру і знову доведіть до кипіння.
  • Проваріть варення протягом трьох хвилин, не забуваючи помішувати.
  • Вилийте гаряче варення в простерилізовані банки.
  • Переверніть банки догори дном на п’ять хвилин для створення вакууму, а потім поверніть назад.

Поради для найкращого результату:

  • Не бійтеся експериментувати! Додавайте різні ягоди або фрукти для нових смакових варіацій.
  • Регулюйте кількість цукру відповідно до ваших смакових уподобань.

Раніше ми розповідали Рецепт цукатів із моркви, смак яких буде непросто розгадати

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як підготувати грядки під огірки восени: секрети гарного врожаю від досвідчених фермерів

Ароматні стейки з цвітної капусти: суддя "Мастер Шеф" дала простий рецепт

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні