ISW: Путін не бажає миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні

ISW: Путін не бажає миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні

Збільшення Кремлем фінансових стимулів навряд чи зможе суттєво вплинути на подолання обмежень у питанні мобілізації в Росії попри те, що російський диктатор Володимир Путін не згоден знижувати інтенсивність бойових дій в Україні.

Про це пишуть аналітики ISW у своєму новому звіті.

Уряд РФ планує виділити 90 млрд рублів ($948 млн) на одноразові виплати за укладення військового контракту з міноборони Росії в період з 2025 по 2027 рік, що свідчить про те, що Кремль планує продовжувати покладатися на поточні зусилля з криптомобілізації, щоб задовольнити потреби в людській силі для війни в Україні.

"Російський федеральний уряд наразі пропонує одноразові виплати в розмірі 400 тисяч рублів ($4 200) за підписання військового контракту (на додаток до одноразових виплат, запропонованих регіональною владою, деякі з яких нещодавно перевищили мільйон рублів), що свідчить про те, що Кремль має намір набрати 225 000 нових військовослужбовців на контрактну службу в період між 2025 і 2027 роками, за умови збереження поточних ставок, що малоймовірно, враховуючи, що ці ставки неухильно зростають з 2022 року", - йдеться в звіті.

За даними аналітиків, за останні місяці російська влада значно збільшила фінансові стимули, зокрема одноразові виплати, для підписання військових контрактів.

Як повідомлялося, влада РФ висловила занепокоєння тим, що поточні зусилля з вербування приносять все менші результати, а значне збільшення фінансових стимулів в останні місяці свідчить про те, що існуючі зусилля з вербування були недостатніми для підтримки постійного формування нових сил для підтримання темпів наступу в Україні.

"За оцінками ISW, існують середньострокові та довгострокові обмеження щодо кількості призовників, яких може залучити російська криптомобілізаційна кампанія, що триває, і збільшення фінансових стимулів навряд чи суттєво вплине на подолання цих обмежень", - пишуть в ISW.

Як зазначають аналітики, Путін залишається прихильником поточної криптомобілізаційної кампанії, намагаючись уникнути оголошення чергового широко непопулярного часткового мобілізаційного призову резервістів, хоча він зберігає можливість оголосити ще один призов – як він це зробив восени 2022 року.

"Путін і російське військове командування, схоже, не бажають миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні, оскільки вважають збереження ініціативи на всьому театрі бойових дій стратегічним імперативом, і залишається незрозумілим, чи буде Путін відповідати ще одним призовом, якщо зіткнеться з іншою кризою, подібною або гіршою ніж восени 2022 року", - резюмували в ISW.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін підписав указ щодо проведення осіннього призову на військову службу- планує набрати в російську армію ще 133 тисячі росіян віком від 18 до 30 років.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Пенсія в Україні: деякі пенсіонери отримають до 600 гривень доплат

Масового покарання не сталося: штрафи від ТЦК отримали одиниці, а сплатили ще менше

Навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками

Найніжніший лимонний пиріг: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Справжня осінь: синоптик дав прогноз на новий тиждень

Зустріч із власним двійником: новий тренд набирає обертів у соцмережах

"Ворог мав 10-кратну перевагу" - захисник Вугледару про втрату міста

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Українці почали отримувати третю платіжку за газ: в Газмережі розповіли, як часто вона буде надходити

Навчання у школах на грані колапсу: молодь не хоче навчати дітей

"Приставили пістолет до шиї": в Полтаві напали на блогера Ніколаса Карму

Як в Україні отримати повну суму субсидії: інструкція на весь опалювальний сезон

Як і чим потрібно підгодувати яблуні у жовтні: найдієвіші поради садівників

Макс Барських розповів про створення сім'ї та народження первістка: 5 років тому був не готовий

Росіяни атакували Київ: подробиці повітряного нальоту