Нардеп пояснив активність "рейдів" ТЦК у громадські місця на вихідних

Нардеп пояснив активність "рейдів" ТЦК у громадські місця на вихідних

На вихідних містами України прокотилася хвиля "рейдів" ТЦК у громадські місця. Нардеп пов'язав ці заходи із тим, що бойові підрозділи Сил оборони потребують доукомплектування. Також припустив, що таким чином центри комплектування і соціальної підтримки "нагадали" про те, що кожен військовозобов'язаний повинен стати на військовий облік.

Про це народний депутат Олександр Федієнко, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки від партії «Слуга народу» повідомив в етері Радіо Свобода.

Він вважає, що суспільству потрібно частіше нагадувати та розповідати, що відбувається на війні, яка ситуація і так далі:

"І Міністерство оборони, і Генеральний штаб, і взагалі військові повинні більше цивільним військовозобов’язаним громадянам України розповідати і казати, інформувати, що відбувається на війні, який там стан і так далі. Хто вирішив нагадати? У нас є проблема у тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт «Океану Ельзи», сходити до ресторанів".

Він припускає, що бойові командири звертаються до ТЦК за поповненням підрозділів: "Я так розумію, що фідбек у більшості йде від бойових військових командирів, коли вони звертаються і кажуть, що треба поповнення, а поповнення не надходить".

"Тому відбулася така історія, що центри комплектування і соціальної підтримки, я так розумію, таким чином, в рамках діючого законодавства нагадали про те, що в обов’язковому порядку кожен військовозобов’язаний громадянин України повинен стати на військовий облік, бо це вже не право, а обов’язок", – говорить він.

Разом з цим на питання, чи провалена мобілізація, Олександр Федієнко заявив, що це інформація з обмеженим доступом:

"Мобілізація не зупинялася, вона триває далі. Провалена чи не провалена – це інформація з обмеженим доступом, а кожен має право казати так, як йому завгодно. Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок по захисту Батьківщини, потребують доукомплектування".

За словами Федієнка, не всі мобілізовані потрапляють на лінію фронту, таких, на його думку, близько 10-15%. Натомість ЗСУ мають дефіцит у тилових кадрах на посади:

"Якщо людина за віком підпадає під мобілізацію, військово-лікарська комісія визначає його придатність, і він може бути обмежено придатним для виконання якихось бойових завдань. Але при цьому у нас не вистачає водіїв, електриків, у нас не вистачає фінансистів – тих людей, які працюють з грошима в бригадах. Ми не можемо сказати, що усі, кого мобілізують, вони відправляються на лінію фронту, в окопи. На мій погляд, до 10-15% військовослужбовців, які зі зброєю в руках виконують свій бойовий обов’язок".

Нагадаємо, в Києві увечері 11 жовтня близько пів сотні співробітники ТЦК провели рейд біля Палацу спорту. Чоловіків, які виходили з концерту гурту "Океан Ельзи", масово перевіряли. Декого затримували та садили до поліцейських авто.

Разом з цим "Апостроф" писав, що в Київському міському ТЦК прокоментували рейд після концерту «Океану Ельзи». Військові заявили, що конфліктних ситуацій за участі військовослужбовців ТЦК не було.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ніжні та солодкі булочки з маком: рецепт для осінніх вечорів

Платіжки стануть значно менше: як заощадити на опаленні в зимовий сезон

Держекоінспекція представила нові підходи до екологічного контролю на міжнародному рівні

Медпрацівники з Рівненщини заробляли на ухилянтах: у них знайдено 14 млн грн

Як покращити ґрунт без хімії: секрети природного відновлення

Особиста трагедія мавпи з-під Харкова розчулила мережу

Держекоінспекція презентувала нові підходи до екологічного контролю на міжнародному рівні

Зміни схвалили: Міносвіти розповіло про успішність школярів

Елементарний грибний суп-пюре: як зробити на обід смачну страву без зусиль

У Німеччині активізували роботу спецслужби РФ

Бої за Торецьк: військовий експерт розповів про ризики захоплення міста оккупантами та наслідки для фронту

"У нас говорят на русском": в Одесі розгорівся мовний скандал між жінкою та фотографом

Все чистенько, і навіть перегару немає: ось навіщо британці пруть речі горілкою

Українцям можуть перерахувати платіжки за газ по іншому тарифу: кого очікує сюрприз

Оцінка може бути невірною: Командування Сухопутних військ просить утриматися від висновків щодо відео «Асгарду»