Несподівана ідея з кандидатурою в президенти США від демократів вразила продюсера

Несподівана ідея з кандидатурою в президенти США від демократів вразила продюсера

Голлівудський сценарист, автор сценарію для фільмів "Соціальна мережа" та "Кілька хороших хлопців", Аарон Соркін написав статтю для New York Times, де запропонував висунути кандидатом від Демократичної партії США на вибори президента авторитетного республіканця Мітта Ромні, який нині обіймає посаду сенатора штату Юта.

Про це розповів у своєму Instagram продюсер Олександр Роднянський.

Він нагадав, що Соркін також написав сценарій до шоу "Західне крило", де президент США зі складним діагнозом вирішив продовжити боротьбу у виборчих перегонах через те, що його суперник був популістом надто радикальних поглядів.

"У серіалі Соркіна був момент, коли президент Бартлет у виконанні Мартіна Шина ставив питання - чи йти йому на другий термін, знаючи, що він хворий на розсіяний склероз... У "Західному крилі" президент вирішив на вибори йти. У своєму есе Соркін запитує: "А що якби опонентом Бартлета був небезпечний імбетил із очевидним психіатричним розладом, який спілкується зі своїми прихильниками лексикою четверокласника і вважає, що законів дотримуються лише невдахи та бідняки? Що якби його опонентом був герой білих нациків?". Тоді, пише сценарист, екранний Бартлет точно поступився б місцем молодшому й більш енергійному політику, здатному гарантовано виграти у такого небезпечного суперника. І кого б запропонував Соркін? Відповідь, як і належить талановитому автору, Соркін дає несподівану: "Демократична партія має висунути своїм кандидатом республіканця Мітта Ромні" , - розповідає продюсер.

Фото: Мітт Ромні,

За його словами, настільки оригінальна пропозиція іменитого сценариста демонструє політичну напруженість у Штатах та готовність шанувальників демократів йти на будь-які кроки, щоб не допустити повторного президентського терміну Дональда Трампа.

"Для значної кількості прихильників демократичної партії питання перемоги над Дональдом Трампом - це питання виживання та існування американської демократії. Пропозиція Соркіна демонструє це максимально ефектно" , - зазначив Роднянський.

Слід нагадати, що Мітт Ромні є відомим і популярним у США політиком, який вже балотувався у президенти у 2008 році та зняв свою кандидатуру на користь Джона Маккейна, та у 2012, коли протистояв Бараку Обамі. У 2014 році Ромні називали найпопулярнішим серед можливих кандидатів у президенти, він випереджав у соцопитуваннях навіть чинного президента Обаму.

У січні 2021 року він категорично засудив штурм Капітолію та особисто Дональда Трампа.

Також ще до російської окупації Криму він називав Росію "геополітичним ворогом (США) номер один". Після повномасштабного вторгнення росіян в Україну в лютому 2022 року Ромні заявив, що військова допомога Україні збігається з національними інтересами США, оскільки послаблює і РФ, і її союзника – Китай, тому "5% всього оборонного бюджету США щороку на допомогу Україні – це для нас найкраща витрата коштів, яку ми колись робили".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Молочка на вагу золота: де купувати сметану, молоко і масло, щоб не розорити гаманець

Для любителів шоколаду: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт ідеального десерту

Project Rene: датамайнери показали приховані можливості у новому The Sims

Як правильно обрізати малину восени: уникайте цих помилок

Податок на пенсії: українцям зробили важливе оголошення

«Бої ідуть безпосередньо у місті»: військовий експерт розповів, що відбувається у Торецьку

Киянка звернулася до поліції через підпал машини чоловіка-військового: у відповідь – "ігнор"

Платитимуть усім однаково: в Україні з’явиться нова соціальна допомога

Ізраїль озвучив результати масованих ударів по підземних командних центрах "Хезболли" у Лівані

Військовий розповів правду про навчання в ЗСУ: "Ми лягали спати мокрими"

Лісові пожежі можуть прискорити глобальне потепління: дослідники б’ють на сполох

Як зробити ліниві роли вдома: швидкий спосіб насолодитися суші

Серед поранених - 10-річний хлопчик: останні подробиці про авіаудар по Харкову

Школярів змусять навчатися по 16 годин: доведеться вибирати

Це найсмачніша картинка, яка взагалі може бути, - Олег Тістол про різні проєкти українських грошей