Північна Корея закликає до створення антизахідного союзу в Азії, звинувачуючи США, Японію та Південну Корею у провокаціях

Північна Корея закликає до створення антизахідного союзу в Азії, звинувачуючи США, Японію та Південну Корею у провокаціях

Тоталітарний режим Північної Кореї закликав до створення так званого антизахідного союзу по всій Азії. За словами представників КНДР, такі заходи спрямовані на запобігання “актам, які порушують мир і стабільність на Корейському півострові та в світі”.

Особливу увагу було приділено погрозам на адресу США, Японії та Південної Кореї. Як повідомляє пропагандистське північнокорейське видання KNCA, Північна Корея звинуватила Захід у “безрозсудних та провокаційних військових діях проти КНДР та інших незалежних держав”. Від імені “міжнародної спільноти” у КНДР заявили, що недавні військові навчання приховують “стратегічний задум США щодо ескалації регіональної напруженості”.

Крім того, Північна Корея висловила занепокоєння з приводу тиску Заходу на Далекий Схід, Росію та Китай, повторюючи наративи Російської Федерації про “червоні лінії”.

“Регулярні спільні військові навчання США, Японії та Республіки Корея ясно демонструють, що стратегія США щодо глобального домінування, спрямована на оточення та стримування незалежних і суверенних держав та забезпечення своєї військової гегемонії, вже перейшла червону лінію та призводить до негативних змін у світовій системі безпеки та геополітичній структурі”, – йдеться у заяві.

Північнокорейська влада наголосила, що ситуація вимагає від незалежних суверенних держав посилення оборонних можливостей для захисту національної безпеки. Також у КНДР закликали до зміцнення взаємної співпраці з метою створення структури сил, здатних ефективно стримувати колективне військове втручання ворожих сил.

“Розширення агресивного блоку США та їхніх союзників, а також ескалація військової конфронтації, що підриває мир і стабільність на Корейському півострові та в регіоні, будуть зупинені потужною та скоординованою протидією незалежних суверенних держав”, – заявили в КНДР.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Тимчасова допомога дітям: як оформити і скільки можна отримати в 2024 році

Астрологічний прогноз на 11 жовтня: що чекає на знаки Зодіаку в п'ятницю

Чому не можна залишати бардак вдома 11 жовтня і як зробити любовний амулет: прикмети та заборони на Пилипа

"Йде циклами, закінчиться все раптово": відомий астролог визначив, коли фінал війни

Тістечка з вишнею за унікальним рецептом: переможниця "Мастер Шеф" розкрила фірмовий секрет

Українцям з дітьми видають екстрену фінансову допомогу: як сім'ї отримати 54 тисячі

Як правильно обрізати плодові дерева восени: детальна інструкція досвідчених садівників

Уроки "Захист України" в українських школах: що там відбувається насправді

Найсмачніша пахлава з горіхами та медом: швидкий рецепт від "Майстер Шеф" Лізи Глинської

Як зменшити витрати на опалення: "Газмережі" дали поради на зиму

Які квіти вибрати для вирощування у теплиці: садівники поділилися секретом

Рахунки зростають, а субсидії немає: кому з українців не допоможуть погасити комуналку

Карта Диявола підтверджує нам, що це якийсь обман, - Тетяна Гай про північнокорейських військових

Медики б'ють на сполох через дітей: на що звернути увагу

Зима може бути м'якшою, ніж очікували: синоптики прогнозують несподівано теплі дні