Скандал з інвалідністю прокурорів - в Офісі генпрокурора надали цікаві дані

Скандал з інвалідністю прокурорів - в Офісі генпрокурора надали цікаві дані

В рамках службового розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності високий відсоток зафіксували у Черкаській та Хмельницькій областях. Йдеться про фактично чверть від загальної кількості працівників прокуратури.

Такі дані навели в Офісі Генерального прокурора.

Там зазначили, що нині в країні триває перевірка на предмет зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності. Вона охопила всі області, спецпрокуратури та центральний апарат. Зокрема, досліджують отримання пенсійних виплат у зв'язку з отриманням статусу особи з інвалідністю за рішенням суду.

За першими результатами перевірки встановлено, що у Черкаській області налічується 60 прокурорів з інвалідністю - 27,4% від загалу в регіоні. З них 59 отримали такий статус до повномасштабної війни.

У Хмельницькій області нарахували 61 працівника з прокуратури з інвалідністю - 29,8% від загального числа. З них 50-т отримали такий статус до 2022 року.

У решті регіонів показник хворих прокурорів не перевищує 10%. Так, у 18 прокуратурах частка становить 5%, в 11 прокуратурах - 5-10%.

В самому Офісі Генерального прокурора налічується 22 прокурори зі статусом особи з інвалідністю, тобто частка становить 2,5% від загалу у центральному апараті.

"По кожному з цих фактів буде проведена ретельна перевірка та надана оцінка як в межах службового розслідування, так і в межах кримінального провадження", - додали в Офісі.

Також щодо цих фактів розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 369 КК України. Досудове розслідування здійснює ГСУ Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора.

Як повідомляв "Апостроф", 22 жовтня президент указом ввів у дію рішення РНБО. Кабмін має разом із МОЗ розробити законопроєкт про ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року.

Також ми писали, що на тлі скандалу з масовим оформленням фальшивих довідок про інвалідністьгенеральний прокурор Андрій Костін подав у відставку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Астрологи назвали знаки зодіаку, які не дадуть сісти собі на шию: вони відразу помітять маніпуляції

Поштове листування стане дорогим задоволенням: Укрпошта піднімає тарифи на низку послуг

Нові правила отримання відстрочки від мобілізації: чекають ретельні перевірки

ЄС затвердив передачу російських грошей Україні: які суми дадуть країни

ВГО «Асоціація платників податків України» проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу «Сумлінний платник податків - 2023»

Замовлення йшло з рф: українців затримали після скоєння злочину, подробиці

Кандидатура Тіни Кароль викликала обурення: у чому причина

Армія рф може готувати наступ на Запоріжжя: експерти розповіли, з якими викликами зіштовхнеться Україна

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Податки в Україні можуть злетіти: шукають рішення

Make Russia small again: Зеленський одягнув оригінальну футболку

Захистити платіжну картку від шахраїв: клієнтам Ощадбанку розкрили ефективний спосіб

Українцям нададуть понад 3000 гривень допомоги: як отримати гроші

Які квіти можна посадити в жовтні на ділянці, щоб вони встигли прижитися: секрети садівників

Теракт у Туреччині: зросла кількість загиблих на оборонному підприємстві