В Україні пригрозили Монголії покаранням на випадок відмови заарештувати Путіна

В Україні пригрозили Монголії покаранням на випадок відмови заарештувати Путіна

Монголія має бути покарана у разі невиконання свого зобовʼязання за Римським статутом та відмови арештувати воєнного злочинця Володимира Путіна, який планує здійснити візит у цю країну на початку вересня 2024 року.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах, нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Мережко у соцмережі Facebook.

Він зауважив, що серед суддів Міжнародного кримінального суду є представник Монголії, тому в разі ігнорування виконання ордеру на арешт російського диктатора необхідно ставити перед МКС питання його виключення.

"Якщо Монголія не виконає свої зобовʼязання за Римським статутом і не виконає ордер на арешт воєнного злочинця Путіна, то може тоді є сенс ставити перед МКС питання, щоб Монголія не мала свого представника в МКС? Римський статут - це не тільки про певні права держави-учасниці, але й також про зобовʼязання. І Україна, як учасниця Римського статуту, може ставити це питання і перед МКС, і перед Монголією", - написав Мережко.

Також у Міністерстві закордонних справ виступили із заявою у зв’язку з інформацією про запланований візит Путіна до Монголії на запрошення Президента Ухнаагійна Хурелсуха.

У зовнішньополітичному відомстві наголосили, що українська сторона сподівається на усвідомлення, урядом Монголії факту того, що він є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у протиправній примусовій депортації українських дітей до Росії Міжнародний кримінальний суд видав ордер, юрисдикція якого визнається Монголією.

"Викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які Путін і решта військово-політичного керівництва РФ мають постати перед правосуддям. Ці особи винні в агресивній війні проти України, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді", - наголосили в МЗС.

Візит Путіна заплановано на 3 вересня з нагоди 85-річчя перемоги радянських та монгольських сил над Японією у битві на річці Халхін-Гол.

Нагадаємо, спікер Кремля Дмитро Пєсков висловив упевненість, що російського диктатора Путіна не заарештують у Монголії, яка визнає юрисдикцію МКС.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як зберегти розсаду суниці до весни: експерти дали поради, як правильно підготуватися до зими

Медіум Анна Атаманова розповіла про нового генсека НАТО і перспективи вступу України: «Є якийсь уже прописаний план»

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

Як виростити петрушку та кріп у квартирі: головні правила та секрети

Страшніше за токсикоманію: соцмережі заполонив новий смертельний тренд серед підлітків

Українцям відключають ліфти: змушують "скидатися" на нові

Простий хліб на заквасці без замісу: "Мастер Шеф" дав легкий та смачний рецепт

Гроші українським студентам у Польщі: хто і скільки може отримати

Як обрізати абрикос восени, щоб гарно плодоносив: правила щедрого врожаю

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

«Скоро 2 мости у Києві впадуть»: експерт пояснив, для чого потрібен капітальний ремонт

Дрова для опалення: актуальні ціни і які обрати, щоб заощадити

"Хто б міг подумати": Вакарчук зізнався в новому коханні

Відстрочка від мобілізації, від листопада почнуть діяти зміни: спростить процес

Всесвіт шепоче: 9 реальних ознак, що ви збилися зі шляху і займаєтеся не тим, чим повинні