«В українському полоні тисячі військових РФ, але є нюанс»: у ГУР розповіли, коли у людей Путіна починається справжня істерика

«В українському полоні тисячі військових РФ, але є нюанс»: у ГУР розповіли, коли у людей Путіна починається справжня істерика

В українському полоні перебувають тисячі російських військовополонених та іноземних найманців. Проте саме спецпризначенців кадирівського підрозділу Росія намагатиметься повернути в першу чергу.

Про це йдеться в повідомленні проєкту, опублікованому в Telegram-каналі.

Представники центру зреагували на повідомлення в російських медіа про те, що РФ докладе "всіх зусиль" для того, щоб обміняти "чеченців та інших російських бійців, які потрапили в український полон під час боїв у Курській області".

В дописі проєкту згадується, хто саме перебуває в українському полоні:

"В українському полоні тисячі військовополонених армії РФ. Хворі, каліки, діди, молодики, зеки, мобіки, контрактники, африканські і непальські найманці, бідолахи з підрозділів "ЛДНР", які третій рік чекають на обмін".

Проте зауважують цікавий нюанс: "…у російському інформаційному просторі не існує ні військовополонених, ні зниклих безвісти або їхніх рідних. У росЗМІ не говорять про необхідність якнайшвидше повернути їх і як це зробити, не дають слово рідним, не показують матерів і дружин із дітьми".

Натомість для контрасту згадують, що коли "в полон потрапляють кадировські бандити - все змінюється".

"Не минуло й трьох днів з моменту здачі "ахматівців" у полон, як одразу з'явилися відеозвернення. Депутат Держдуми, член комітету з оборони, одразу виступає на публіку, запевняючи всіх, що "Росія докладе всіх зусиль, щоб повернути кадировців та ІНШИХ РОСІЙСЬКИХ БІЙЦІВ"! Відразу видно, хто в цій країні є привілейованою нацією", – пишуть в повідомленні.

З огляду на це в Telegram-каналі проєкту пишуть: "… у випадку з кадировцями можете не сумніватися: вони справді докладуть усіх зусиль, щоб повернути їх із полону. Вони реально своїх не кидають. Але чому ж росіяни, яких відправили вмирати в чужу країну в м'ясних штурмах, вирішили, що «свої» - це вони?".

Варто нагадати, що проєкт "Хочу жить" — проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Його завдання полягає в тому, щоб допомагати росіянам, які хочуть здатися в полон, а також їхнім родичам в обміні полоненими.

Разом з цим "Апостроф" писав, що 11 серпня у Facebook проєкту "Хочу жить" опублікували відео, як українські військові взяли в полон у Курській області спецпризначенців кадирівського підрозділу "Ахмат", а також російських строковиків.

Поділитися сюжетом

Останні новини

В Китаї виявили нову смертельну хворобу

"Укрпошта" залишила ціни на свої тарифи у спокої: нові послуги на підході

Антарктида стрімко перетворюється на "зелений" континент через зміни клімату

В Україні назріває комунальна криза: рішення Мінфіну ставить під загрозу тепло у будинках

Холодний солоний чізкейк із рибою: зірка "Майстер Шеф" розкрила рецепт вишуканого пирога без випічки

4 інгредієнти, а смак - божественний: рецепт м'ятного лікеру, який буде готовий до Нового року

В Грузії новий медіаскандал через рекламу зі зруйнованими українськими містами

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Багатодітні батьки можуть залишитись без відстрочки: таке станеться у трьох випадках

16 будинків, 9 авто та 15 млн готівки: що приховувала від народу чиновниця Тетяна Крупа

Чоловік доньки Ірини Фаріон загинув на війні

"Укртелеком" назвав ціни на інтернет до кінця 2024 року: "Ми розробили новий тариф"

Грибний суп з фрикадельками та галушками: переможниця "Мастер Шеф" розкрила улюблений рецепт

Через місяць буде розвилка: чи чекати Україні кардинальних змін від "Рамштайну"

Залишитеся без машини, якщо забудете про це: головні правила прогрівання авто