Зеленський вперше прокоментував втрату Вугледара

Зеленський вперше прокоментував втрату Вугледара

Глава держави Володимир Зеленський уперше прокоментував залишення позицій бійцями Збройних сил у Вугледарі Донецької області. Він наголосив, що це сталося з метою збереження їхніх життів.

Про це президент заявив на пресконференції з генсеком НАТО Марком Рютте у столиці.

Він зазначив, що коли росіяни руйнують позиції українських військових, їм залишається зберегти свої життя, оскільки вони значно важливіші "за будь-які забудови".

"Бо це люди наші, громадяни України, тому дуже правильно, що вони відходять і можуть зберегти себе. Це абсолютно правильні кроки. Тому ми так просимо надати нам відповідні дозволи. Чи можна без цього зупинити Росію? На сьогодні - це один із засобів - посилення України", - пояснив Зеленський.

Глава держави додав, що після Вугледару для подальшого стримування наступу російських загарбників Україні потрібно значно більше озброєння від західних партнерів.

"Ми досить наполегливі у використанні далекобійної зброї, без відповідної зброї ми не можемо зупинити РФ, яка використовує відповідну зброю проти нас, руйнує все", - наголосив президент.

Нагадаємо, 1 жовтня російські окупаційні війська повністю встановили контроль над Вугледаром Донецької області. Генштаб нічого не сказав про це у зведенні.

На наступний день, 2 жовтня, військові повідомили, що вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів з Вугледару з метою "збереження особового складу і бойової техніки".

У вечірньому зверненні президент не згадав про Вугледар, лише розповів, що мав "не одну розмову" з головнокомандувачем Збройних сил щодо ситуаціїна найскладніших напрямках.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чим підживити яблуні восени: підготовка саду до нового врожаю

Скриншот у Telegram допоможе: народний депутат розповів, як уникнути призову

Микола Томенко: "Вони воювали за свої зарплати і пенсії"

Діти, вік та самотність: хто з українців може "оформити" надбавки до основної пенсії

Мобілізація в Україні: адвокат пояснив, як діяти під час вручення повістки за наявності відстрочки

Поблизу Курської АЕС спалахнула пожежа через обстріли

Замість підвищення податків має бути реформа митниці і податкової - Руслан Пахомов

На Одещині чоловіка незаконно утримували у ТЦК: справа дійшла до суду

Удар занадто сильний: які продукти подорожчають найбільше

Важлива зустріч від ПРООН та Швеції: співробітники Держекоінспекції взяли участь в круглому столі з забезпечення гендерної рівності

Харківського активіста Кирила Яківця помітили в Іспанії: експрокурор ніжиться біля басейнів

Графіки відключення світла незабаром повернуться: експерт назвав терміни

Як правильно замаринувати скумбрію: рецепт смачної та ідеальної на сіль рибки

Співробітники Держекоінспекції взяли участь в круглому столі з забезпечення гендерної рівності, організованому ПРООН та Швецією

Реєстрація компанії в ОАЕ