Жодного слова про Україну: хто переміг у дебатах Венса та Уолза

Жодного слова про Україну: хто переміг у дебатах Венса та Уолза

У США відбулися дебати кандидатів у віцепрезиденти - республіканця Джей Ді Венса і демократа Тіма Уолза. Обидва політики практично нічого не говорили про Україну.

"Апостроф" розповідає основні тези їх виступів у ефірі CBS.

Венс мінімально переміг Уолза у дебатах на думку глядачів. 42% проголосували за республіканця, 41% за демократа. Ще 17% не визначилися.

Близький Схід

Кандидатів запитали, чи підтримують вони превентивний удар Ізраїлю по Ірану. Ніхто не відповів на питання безпосередньо.

Уолз заявив, що США необхідно зберегти присутність на Близькому Сході і продовжувати підтримку Ізраїлю, а потім перейшов до критики зовнішньої політики Трампа під час його президентства.

Венс сказав, що США мають підтримувати союзників, коли вони "борються з поганими хлопцями". Він зазначив, що "це справа Ізраїлю — робити те, що він вважає за потрібне, щоб зберегти свою країну в безпеці", а США "повинні підтримувати союзників, де б вони не знаходилися". Венс також розхвалював Трампа за забезпечування під час його президентства стабільності у світі за допомогою "ефективних стримувальних факторів".

Іран

Уолз висловив думку, що Іран став ближче до отримання ядерної зброї через "непостійне лідерство Дональда Трампа" та його вихід з ядерної угоди з Іраном.

У відповідь Венс заявив, що адміністрація Байдена "розморозила $100 мільярдів іранських активів", однак це виявилося неправдою. Журналісти CBS підкреслили, що немає жодних підтверджень цього твердження. Відомо лише, що в рамках обміну ув'язненими минулого року 6 мільярдів доларів заморожених активів Ірану були переведені з рахунків з обмеженим доступом у Південній Кореї на рахунки в Катарі для гуманітарних потреб.

Міграційна політика

Венс заявив, що у разі перемоги на виборах республіканців США депортують близько мільйона нелегалів з судимістю. Він традиційно звинуватив демократів у створенні міграційної кризи.

Уолз відповів, зазначивши, що Трамп мав чотири роки, щоб виконати свої обіцянки щодо контролю на кордонах, коли перебував при владі.

"Він обіцяв, що це буде легко: "Америко, я побудую тобі велику красиву стіну, а Мексика заплатить за неї". Було побудовано менше 2% цієї стіни, і Мексика не заплатила ні цента. І ось ми знову тут, через дев'ять років після того, як він спустився з ескалатора, дегуманізуючи людей і кажучи їм, що він збирається зробити", - сказав демократ.

Репродуктивні права

Уолз підкреслив, що кампанія Камали Гарріс виступає за право жінок на вільний вибір стосовно абортів, критикуючи при цьому погляди Трампа на можливу національну заборону.

Венс, у свою чергу, неправдиво стверджував, що ніколи не підтримував національну заборону абортів. Проте в 2022 році він висловлював бажання заборонити аборти на національному рівні і підтримував "мінімальний національний стандарт" щодо цього питання у 2023 році. Наразі, під час виборчої кампанії, Венс дотримується думки Трампа, що кожен штат повинен самостійно визначати свою політику щодо абортів.

Україна

Про війну Росії проти України кандидати практично не згадували. Тільки Уолз заявив, що слова Трампа щодо угод з Путіним та Кім Чен Ином є небезпечними та шкодять інтересам США.

Як повідомляв "Апостроф", Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа в двох національних опитуваннях зареєстрованих виборців.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Демобілізація в Україні: які зміни чекають військовослужбовців

Коли садити цибулю на зиму для раннього врожаю: лайфхаки господинь

Якщо звернулися за субсидією тільки у вересні: скільки нарахують

Ідеальне тісто для пиріжків без дріжджів: шеф-кухар дала швидкий рецепт

Атака Росії по Львову 4 вересня: зросла кількість жертв удару

Фізичну гру зібралися перетворити на кіберспорт: це навіть не "стрілялки"

В Одесі збільшили компенсацію за генератори для ОСББ: куди треба звертатися

Вікова чи пенсія по інвалідності: українцям пояснили, яку краще обрати

Електроенергія дорожчає: які нові тарифи запровадять у листопаді

Понад 4,7 тис. екозлочинів на $64 млрд: омбудсмен озвучив наслідки війни РФ

ВАКС продовжив ексголові Нафтогазу Коболєву дію обмежувальних заходів до 12 листопада

Які дерева треба обрізати, щоб не втратити врожай: садівники озвучили найкращі поради

День вчителя вчителя в Україні: що дарувати та як планують відзначати

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Чоловік хотів відстрочку через інвалідність батька, але ТЦК йому відмовили: вирішувати довелось в суді