ЗМІ назвали одну з причин звільнення керівника Укрзалізниці

ЗМІ назвали одну з причин звільнення керівника Укрзалізниці

Про це пише портал Акценти.

За період війни в АТ «Укрзалізниця» було поранено 2600 працівників з них 900 загинули. Однією з причин цієї трагедії стала відсутність належного цивільного захисту працівників, населення, не впроваджено системи оповіщення. На голови працівників прилітали і продовжують прилітати ракети і вони не мають змоги сховатися в укриттях, так як несповіщені про повітряну тривогу.

Критичність в забезпеченні цивільного захисту населення,впровадженні систем оповіщення, змусило втрутитися Президента України Володимира Зеленського. На нараді 15 липня 2024 року були заслухані керівники областей. Президент почув підтвердження про відсутність систем оповіщення не тільки в населених пунктах, а й на підприємствах АТ «Укрзалізниця» вокзалах, станціях,лікарняних закладах товариства.

За інформацією громадськості, керівники Хмельницької, Миколаївської, Київської та Рівненської областей підтвердили Президенту, що системи оповіщення відсутні не тільки на підприємствах АТ «Укрзалізниця»в їх областях, а цивільний захист працівників, населення не забезпечений в АТ «НАЕК «Енергоатом» і його відокремлених підрозділах. В містах-супутниках, зонах відчуження, населених пунктах, які знаходяться в 30-кілометрових зонах спостереження трьох АЕС системи оповіщення відсутні. Населення, яке проживає поряд з атомними станціями не захищене.

Всі ми пам'ятаємо трагедії, коли внаслідок ракетних обстрілів загинули і були поранені люди на залізничних вокзалах Чаплино і Краматорськ. За період війни керівництво АТ «Укрзалізниця» не приклало зусиль, щодо забезпечення цивільного захисту працівників підприємства, населення, яке користуєтьсязалізничним транспортом.

Протягом двох років народні депутати, члени Міжфракційного депутатського об’єднання ВРУ «За техногенну та екологічну безпеку в паливно-енергетичному комплексі, залізничному і трубопровідному транспорті України», Громадські організації зверталися до Президента України, КМУ, РНБО, щодо прийняття заходів по впровадженні систем оповіщення, адже це врятує життя і здоров'я людей.

Громадськість сподівається, що звільнення – це тільки початок. Громадська організація «Центр запобігання та моніторингу надзвичайних ситуацій» підготувала звернення до Генеральної прокуратури, де вимагають кримінального провадження.





Поділитися сюжетом

Останні новини

Вистачить на зиму і ще залишиться: як отримати 35 000 грн на компенсацію комуналки

Росіяни атакували Херсонщину: в Офісі генпрокурора розповіли про жертв

Як отримати знижку на газ у жовтні: "Нафтогаз" дає шанс кожному

Рівень інфляції перекреслює все: зростання реальних зарплат значно сповільнилось, НБУ видав деталі

Кличко зустрівся з Шольцем. Говорили про Україну

Вчені назвали неочікуваний спосіб зберегти здоров'я та молодість

У Дніпрі провели останню путь Михайла Лисенка: кадри прощання з колишнім заступником мера

Нові штрафи за порушення військового обліку: радять готувати 25 тисяч гривень

Як приготувати тісто на піцу без дріжджів: кулінар розкрила простий рецепт

Підпал авто ЗСУ: суд виніс один із перших вироків "агентам" РФ

Разом з виплатами підвищили і вимоги: безробітні перебуватимуть на обліку за новими правилами

Закінчення війни в Україні: таролог розповіла, коли та чим усе закінчиться

У Білорусь прилетів МіГ-31К, здатний запускати "Кинджали" на 2 тис. км

Як платити за комуналку зі знижкою: українцям показали алгоритм

Економічне бронювання принесе позитивні та негативні наслідки: адвокати поділились думками