Ароматні українські пампушки з часником: частування для сім'ї від "Мастер Шефа"
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився корисним рецептом справжніх українських пампушок.
Ароматні, рум'яні та з часником — ці пампушки обов'язково зберуть навколо себе всю родину, вважає "Мастер Шеф" Ярославський.
Інгредієнти:
- 150 г молока
- 150 г води
- 24 г свіжих дріжджів (або 8 г сухих)
- 70 г цукру
- 100 г борошна (для закваски)
- 1 яйце
- 400-430 г борошна (для тесту)
- 5 г солі
- 40 г рослинної або вершкового масла
- Зелень (за смаком)
- Часник (за смаком)
- 1 жовток для змащування
- Олія (рослинна або вершкове)
Приготування:
Змішайте воду та молоко, злегка підігрійте (температура не повинна перевищувати 38 градусів). Додайте цукор, дріжджі та частину борошна. Перемішайте та дайте тесту підійти під рушником у теплому місці на 20 хвилин. "Мастер Шеф" Ярославський помітив, для цього можна використати вимкнену теплу духовку.
У масу, що підійшла, додайте яйце і борошно, що залишилося. Добре вимішайте тісто і знову дайте йому підійти у теплому місці.
Коли тісто збільшиться в обсязі, вмішайте олію. Розділіть тісто на шматочки, сформуйте кульки і покладіть у змащену олією форму. Залишіть підходити на 30-45 хвилин.
Розбавте жовток водою та додайте щіпку цукру. Добре змащуйте пампушки, що підійшли. Випікайте у розігрітій до 185 градусів духовці протягом 25-30 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Готові пампушки відразу змащуйте сумішшю з нарізаної зелені, часнику, олії, щіпки солі та ложки води. Дайте пампушкам трохи охолонути перед подачею та насолоджуйтесь, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.