"Богородиця" і німець: у скандалі з шахрайкою Фесун сплив загадковий "ветеран війни"

"Богородиця" і німець: у скандалі з шахрайкою Фесун сплив загадковий "ветеран війни"

Колишня підприємиця Ганна Фесун, яка називає себе "Богородицею", розпрацювала операцію з видурювання з людей гроші, у якій задіяла загадкового німця Дірка.

Про це розповів у своєму Facebook журналіст Богдан Логвиненко.

"Чоловіка на фото звуть Дірк. Він начебто за легендою боєць інтернаціонального легіону, який начебто в складі ІЛ брав участь в операції в Кринках, де начебто була застосована хімічна зброя і він після цього доїхав до Німеччини і почав лікування. Власне, там Дірк зробив спільне фото з потерпілою, що засвідчує єдиний їхній спільний знімок, на якому він зовсім не схожий на хворого, що отруєний газом. Тут треба відмітити, що потерпіла пише, що вона зустріла Дірка завдяки Ганні Фесун, а Ганна Фесун сьогодні заявила, що зустріла ще 4 роки тому спільних дітей Дірка та потерпілої (я теж не зразу зрозумів прикол, але йшлося про ще ненароджених дітей), тобто є всі підстави вважати, що цей Дірк був підісланий Ганною Фесун для ще більшого впливу на потерпілу. А потерпіла майстерно опрацьовувалась шахрайкою (с) протягом як мінімум трьох років поспіль. Якщо читати спогади учасниць про те як відбуваються "ритуали" Ганни Фесун – це типовий шлях тоталітарних сект з голодуванням і відсутністю сну впродовж кількох діб та гіпнотичним впливом, у якому Богородиця підпорядковує собі свою жертву, яка має згодом порвати усі контакти з колишнім світом та знайти свою Долю, яка також буде цілком керованою", - пише Логвиненко.

Він зазначив, що після зустрічі в Німеччині, потерпіла повернулась до України, а зі сторінки цього німця вже почала писати людина, яка представилась донькою Дірка на ім’я Лілі.

"Вже незабаром лікарі начебто ввели його в кому, щоб підтримати його життя (ні лікарні, ні безпосередньо Дірка ніхто більше не бачив). Весь цей час потерпіла дізнається про стан Дірка від людини, яка начебто вела (до учора) його особисту фейсбук-сторінку. Дірка регулярно мають виводити з коми, але цей момент ніяк не настає, натомість потерпіла переконана, що його життя тримається на молитвах Фесун. Все це відбувається під впливом психологічних маніпуляцій із боку тієї, хто представляється Лілі, та пані Фесун", - розповів журналіст.

Логвиненко зізнався, що він і багато його друзів "не розбираючись у деталях, донатили на збір на підтримку життя близького нашої знайомої, але фактично також стали потерпілими в цій піраміді духопоклоніння".

Журналіст пише, що за останній час йому стало відомо:

  1. Що жоден з підрозділів Інтернаціонального Легіону, прес-офіцери та бійці не знають про існування ніякого Дірка.
  2. ІЛ взагалі не брав участь в операції в Кринках.
  3. Шеврон, який Дірк передав потерпілій – сувенірний.
  4. Є ймовірність, що Дірк не перетинав український кордон (це поки теорія)
  5. Фейсбук-сторінка Дірка (який начебто в комі) як тільки почався розголос була видалена
  6. Зі сторінки місця роботи Дірка, де він досі висить як контактна особа (якоїсь мисливської фірми) почали відписувати, що він ніколи не був ні в якій комі і це схоже на інтернет-шахрайство.
  7. Лікує хімічну зброю Шаріте. Якби це був військовий у такій ситуації – його туди б забрали, а не в якусь незрозумілу регіональну амбулаторію. + коли людина отримує такі ураження – навряд потім можна так просто гуляти містом).

"Ну і звісно ж, ніяких фандрейзів на підтримку життя німецькою ви не знайдете. Жодного повідомлення від Інтернаціонального легіону – теж, жодного побратима, що хотів би розказати цю історію звитяги німецького добровольця в Україні – поготів. Виглядає на хорошу, сплановану операцію з видурювання коштів, психологічного підпорядкування довірливої жертви та цинічного шахрайства", - підсумував Логвиненко.

Як повідомляв "Апостроф", Фесун, що називає себе "Втіленою Богородицею Матір'ю Всесвіту" бере у партнерок військових гроші на "позитивні думки", а також у борг, і не повертає.

Поділитися сюжетом

Останні новини

До банкомату з чужим не підходьте: ПриватБанк вилучає картки та залишає українців без грошей

"Імітація замість повернення історичних назв": в мережі розкритикували перейменування двох міст

Виникли проблеми з дронами: окупанти скаржаться на блокування Discord в РФ

Сили Безпілотних Систем підтвердили проведення успішної операції з ураження арсеналу в Брянській області РФ

Українцям повертатимуть гроші: за які товари прийде 15% вартості

5 кроків, як купити домен та запустити успішний онлайн-бізнес

Замість котлети: швидкий рецепт пасти з фрикадельками від фіналістки "Мастер Шеф"

Мобілізація українців до 25 років: Рада прийняла остаточне рішення

На Сонці сталося два потужні вибухи - коли чекати нову магнітну бурю

Чергове королівське розлучення? Меган Маркл відмовилася їхати до Британії до родини принца Гаррі

"Це найбільш дієвий варіант зменшення потенціалу РФ": Згурець про удар по складу БК під Брянськом

У ВМС України розповіли, чим росіяни охороняють Кримський міст

У Курській області ЗСУ розгромили групу російських штурмовиків

Заборона на подарунки та спілкування у соцмережах: школярам встановили нові правила – будуть штрафувати

Вже скоро стартує пенсійна реформа, українцям готують нововведення: експерти висловлюють побоювання