Як українською сказати "горбушка хліба" - правильні і красиві варіанти
Хоча з кожним роком все більше громадян нашої країни обирають рідну мову замість мови країни-агресора, ще багато українців грішать тим, що вживають суржикові слова. Мовознавці радять відмовлятися від цієї поганої звички і розповідають, як правильно говорити українською.
Відомий мовознавець і вчитель Олександр Авраменко розповів, як правильно сказати українською слово "горбушка", адже в нашій мові є чудові відповідники.
Під час випікання хліба утворюється суха, іноді аж пригоріла скоринка, яку хочеться відламати і з'їсти. Чимало українців називає її "горбушкою", що є суржиковим словом.
Вчитель нагадав, що це росіянізм, від вживання якого варто терміново відмовитися.
"Українською скибку від непочатого краю хлібини називають окраєць або цілушка", – уточнив Авраменко.
Раніше "Апостроф" розповідав, як українською сказати картопля "в мундирі".
Також ми розповідали, який є правильний відповідник українськоюдля російського виразу "лестничный пролет".
"Апостроф" запустив рубрику "Говоримо українською правильно", де ми проводитимемо лагідну українізацію: пояснюватимемо випадки застосування правопису, мовних норм, публікуватимемо цікавинки про мову. Робимо це для того, щоб у нашій країні з кожним днем ставало дедалі більше україномовних українців, а наша солов'їна мова звучала звідусіль!