Із кетчупом чилі: рецепт маринованих кабачків від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця та колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачні та хрусткі мариновані кабачки з кетчупом.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що вся її родина обожнює цю закуску, яка дуже просто та швидко готується.
Для маринаду на 1 кг кабачків або цукіні "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує такі інгредієнти:
- вода (окріп) - 750 г
- сіль - 40 г
- цукор - 80 г
- оцет - 80 г
- кетчуп лагідний - 50 г
- кетчуп чилі - 50 г
- кріп - за бажанням
- лавровий лист - 4 шт.
- чорний перець горошком - 15 шт.
- часник - 4-5 зуб.
Якщо кабачки молоді, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає їх кружальцями товщиною приблизно півтора сантиметра, а якщо вже старіші, то брусочками, видаляючи серединку з насінням.
Пучок кропу просто розрізаємо навпіл. Часник нарізаємо тонкими слайсами.
Для цієї кількості інгредієнтів "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере дві літрові банки. В банки викладаємо кріп, часник, лавровий лист, перець горошком і нарізані кабачки.
Щоб приготувати маринад, спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розчинає в окропі цукор і сіль. Слідом додаємо оцет, два види кетчупу та перемішуємо до однорідності.
Гарячим маринадом заливаємо кабачки в банках і лишаємо їх маринуватися приблизно на дві години за кімнатної температури. Готові мариновані кабачки можна зберігати в холодильнику протягом тижня-двох.