Рецепт запеченої картоплі від переможниці "Мастер Шеф": з грибами та сиром
Цього разу зірка проєкту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська у себе в Instagram розповіла, як смачно приготувати картоплю з грибами та сиром у духовці.
Для приготування запеченої картоплі з грибами та сиром "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використовує такі інгредієнти:
- картопля - 5 шт. великого розміру
- гриби (печериці або інші) - 300 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль, перець, олія - за смаком
- вершки (15-20%) - 100 г
- твердий сир - 100 г
Картоплю "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська добре вимиває та витирає на сухо, чистити від шкірки її не потрібно.
Змащуємо кожну картоплину олією, загортаємо в фольгу та запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.
Для начинки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дрібно нарізає цибулю та гриби. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії обсмажуємо цибулю. Далі додаємо гриби, сіль і перець за смаком і смажимо до готовності. У кінці додаємо вершки та даємо їм прогрітися.
Запеченій картоплі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська дає охолонути, а потім зрізає з кожної картоплини приблизно 1/3 та ложкою дістає серцевину, щоб було місце для начинки.
Фаршируємо картоплю грибною начинкою, зверху посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку, щоб запікся сир.