Швидкий пиріг на сковорідці: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт для лінивих
Суперфіналістка "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко поділилася універсальним рецептом пирога на сковорідці, який можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами.
"Ідеальний варіант, коли хочеться чогось солодкого, але часу або можливості на випічку в духовці немає", – радить "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
Цього разу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко вирішила приготувати пиріг зі сливами. Для його приготування нам знадобляться такі інгредієнти:
- сливи (або будь-які інші ягоди чи фрукти) - 200-300 г
- вершкове масло для змащення сковорідки
- яйця - 2 шт.
- дрібка солі
- цукор - 100 г
- олія - 50 г
- ванільний цукор або концентрат - 10 г
- цедра половинки лимона
- молоко - 150 г
- борошно - 220 г
- розпушувач - 6 г
Сливи "Мастер Шеф" Ольга Рябенко розрізає навпіл і видаляє з них кісточки.
Дно та стінки сковорідки змашуємо вершковим маслом і викладаємо на низ сливи.
Щоб приготувати тісто, в мисці просто змішуємо до однорідності яйця з цукром, олією, ванільним цукром, дрібкою солі, лимонною цедрою, молоком, борошном із розпушувачем. Заливаємо сливи в сковорідці тістом.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко випікає пиріг під кришкою на повільному вогні протягом 20 хвилин. Після цього накриваємо сковорідку пергаментом і дошкою, перевертаємо пиріг і випікаємо ще приблизно 15-20 хвилин з другого боку.