Українцям нагадали про призабутий, але дуже корисний продукт
Журналіст та телеведучий Костянтин Грубич нагадав українцям про корисний суперфуд, що роками культивувався на українських землях.
Про це Грубич написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
В мережі він поділився варіантом амарантового ранку або, як пише журналіст, ранку зі щирицею, нагадавши суспільству про призабутий, проте дуже корисний продукт:
"Призабутий або і незнаний багатьма суперфуд, що має давню прописку в гастрокультурі українців".
За словами телеведучого, щириця протягом тисячоліть культивувалася на українських землях. Про її корисні властивості говорить наступне:
"Щириця (яку у світі знають як амарант) тисячоліттями культивувалася на наших землях. Вона має багато поживного білку, купу корисностей, її можна їсти окремо, як біодобавку, з неї чавлять олію. "Диво, що чекає свого розквіту в Україні. Про це сьогодні знімаємо історію".
Амарант, також відомий як щириця, — це рослина, яка належить до родини амарантових. Вона має кілька тисяч видів і відома своєю здатністю рости в різних умовах. Амарант має значення як харчова та декоративна рослина. Його насіння є багатим джерелом білків, вітамінів, мінералів і вважається одним із "суперфудів".
Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Костянтин Грубич звільнився з Київського національного університету культури і мистецтв, який керує народний артист України Михайло Поплавський.