В Італії помер автор десерту терамісу

В Італії помер автор десерту терамісу

В Італії помер шеф-кухар Роберто Лінгуанотто, якого вважають автором десерту "Тірамісу".

Про це повідомляє Le Beccherie.

Лінгуанотто розробив рецепт, коли працював у ресторані Le Beccherie, страва в меню закладу з'явилася у 1972 році. Рецепт нотаріально завірили троє членів делегації Італійської академії кулінарії у місті Тревізо.

Ідея створити десерт з печива та крему з'явилася у дружини власника Le Beccherie Альби у 1950-х роках, проте вона планувала замість звичного "маскарпоне" взяти сабайон – яєчний крем з додаванням вина, рому та кориці. Проте Лінгуанотто вирішив, що вершковий сир буде кращим поєднанням.

Назва десерту tiramisù означає "підніми мене".

Поділитися сюжетом

Останні новини

Кадиров вирішив відправляти воювати в Україну "правопорушників"

Ми це зробили: мобілізація юнаків до 25 років заборонена, – Юлія Тимошенко

Вступ до ЄС створить проблеми українським аграріям: експерт розповів, як пом'якшити удар для АПК

У FAVBET Tech анонсували новий курс з Erlang: як долучитися

Після Польші, шкода українських вчителів: українка вражена підходом до педагогів

Суддя, яку викрили на хабарі, отримала 5 років позбавлення волі

Нардепів-втікачів Дмитрука і Одарченка позбавили посад у Раді

Булочки-гарбузики від "Мастер Шефа": оригінальна ідея для вашого столу

Військовий-зрадник коригував удари росіян по навчальних центрах і ППО

Як заощадити на утепленні вікон з пухирцевою плівкою: цікавий спосіб з TikTok

У Росії розбився військовий літак Як-130

Вересень 2024 року назвали найсмертоноснішим для російських окупантів

Дошкільну освіту чекають метаморфози: дитячі садки на колесах та нові заклади для малюків

У Польщі вантажівка врізалась в мікроавтобус з українцями

Рада ухвалила закон про підвищення податків: доведеться платити набагато більше