Вдома смачніше: простий рецепт медівника від зірки "Мастер Шеф"
Учасниця дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ірина Давиденко поділилася з українцями рецептом класичного медівника зі сметанним кремом.
Для медових коржів беремо такі інгредієнти:
- мед - 300 г
- цукор білий - 200 г
- цукор тростинний - 200 г
- вершкове масло - 200 г
- яйця - 270 г (5 шт.)
- сода - 1 ст.л.
- сіль - дрібка
- коньяк - 25 г
- борошно пшеничне - 500 г
Інгредієнти для крему:
- сметана 20% - 900 г
- вершки 30-33% - 200 г
- цукрова пудра - 150 г
Крім того, для просочення "Мастер Шеф" Ірина Давиденко використала:
- вода - 200 г
- мед - 80 г
- цукор тростинний - 30 г
- коньяк - 1 ст.л.
Вершкове масло разом із цукром і медом зірка "Мастер Шеф" розтоплює на водяній бані, а потім додає коньяк і перемішує. Знімаємо з вогню та даємо медовій суміші трішки охолонути.
Яйця з сіллю розмішуємо віничком, вливаємо до медової маси, повертаємо на водяну баню та прогріваємо, постійно помішуючи. Також додаємо соду та перемішуємо. Після цього переливаємо масу в велику миску, поступово додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто.
"Мастер Шеф" Ірина Давиденко використала для медівника форму діаметром 18 см, обвела її олівцем на пергаменті і по цьому колу лопаткою розмазувала тісто товщиною приблизно 5 мм. Кожен корж випікаємо при 160 градусах протягом 3-5 хвилин.
Для крему охолоджену сметану збиваємо з цукровою пудрою на середній швидкості міксера, далі вводимо холодні вершки та продовжуємо збивати.
Для просочення в сотейнику змішуємо воду, мед, цукор, коньяк і просто доводимо до кипіння.
"Збираємо торт: крем-корж-пропитка-крем-корж і так далі. Один коржик подрібнію з улюбленими горішками і посипаю зверху на останній шар крему. Залишаю в холодильнику мінімум на 5 годин", – пояснила зірка "Мастер Шеф".